avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Programul Prima Chirie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Programul Prima Chirie

Buna ziua! Sunt din judetul Gorj, Tirgu Jiu. Acum trei luni m-am angajat cu contract pe perioada determinata de trei luni, ulterior trecand la contract pe perioada nedeterminata dupa trecerea celor trei luni. Am inteles ca cei care se incadreaza in munca la o distanta mai mare de 50 km de casa beneficiaza de programul prima chirie. Am fost saptamana aceasta la AJOFM GORJ si acolo mi s-a spus ca nu pot beneficia de acest program deoarece nu mi s-a facut de la inceput contract pe nedeterminat, considerandu-se schimbare de contract si nu se ia in calcul.

Ce parere aveti? Este normal, asa se procedeaza sau exista totusi posibilitatea sa beneficiez de acest program?
Va multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iunie 2017
Gygy1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:40, 4 Iunie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit Legii nr. 76/2002 , art.76^3 alin.3 lit.d, nu beneficiază de prima de relocare persoanele pentru care plata indemnizaţiei de şomaj a fost suspendată, iar ulterior, ca urmare a schimbării duratei contractului individual de muncă, plata indemnizaţiei de şomaj încetează .

Asadar, nu beneficiază de această primă persoanele care se încadrează în muncă pe perioadă determinată mai mică de 12 luni, iar ulterior încadrării în muncă, se schimbă durata încadrării în muncă pe perioadă determinată de 12 luni sau mai mare de 12 luni ori nedeterminată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj Lucia_pad Lucia_pad Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti in ce situatie pot primi cei 30% din indemnizatia de somaj , in cazul in care, dupa o luna de la inregistrarea la AJOFM, ca ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de cei 30% din indemnizatia de somaj? adrian962 adrian962 buna ziua as dori sa va adresez o intrebare dar mai intii ar trebiu sa va relatez situatia de fapt sint in somaj pe perioada 01 dec 2014/ 31 dec 2015.am ... (vezi toată discuția)
Somaj GabrielaF GabrielaF Buna ziua.Ma aflu in somaj pana in iunie 2014,dar mi s-a facut o oferta de munca si intentionez sa ma angajez,intrebarile mele sunt: -trebuie sa depun ceva ... (vezi toată discuția)