avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Confirmare de renunțare la urmărirea penală
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Confirmare de renunțare la urmărirea penală

Buna seara! Am o mare nelamurire, va rog sa ma ajutati! Pentru o infractiune pedepsita de art 228 alin.1 C.pen. Am primit ordonanta de la procuror, prin care ma obiliga la munca in folosul comunitatii in termen de 3 luni. Aceasta ordonata a fost trimisa Judecatorului de camera preliminara pentru confirmare renuntare urmarire penala (fiind prima abatere ,prejudiciu mic) ,Primariei si Politiei. Am primit citatia, M-am prezentat la Judecatorie, m-a bestelit.., si m-a intrebat daca am inceput orele, ca timpul curge in defavoarea mea. AICI E MAREA MEA DILEMA. NU AR FI TREBUIT SA ASTEPT HOTARAREA DEFINITIVA??? Ce trebuie sa fac???:((
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters431407 , utilizator 11:29, 1 Noiembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Orele de muncă în folosul comunităţii le veţi efectua după ce judecătorul de cameră preliminară confirmă prin hotărâre judecătorească ordonanţa procurorului.

Poate că judecătorul a vrut să vă conştientizeze cu privire la gravitatea situaţiei în care v-aţi aflat.

Când s-a judecat confirmarea renunţării ?
Buna ziua!
Va multumesc mult!!
Confirmarea s-a judecat pe 30 mai 2017.
Ordonanta procurorului zice asa: in termen de trei luni de la primirea acesteia sa execut 40 zile munaca in folosul comunitatii, si 50 leicheltuieli de judecata. Ordonanta am primit-o pe data de 5 aprilie, ...termenul ar fi 5 iulie . Pana vine hotararea, trece termenul...
Buna ziua!
Am gasit pe internet rezolutaia..
Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria ...În baza art. 318, alin.15, C.pr.penală, confirmă Ordonanţa de renunţare la urmărire penală ...În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 30.05.2017.

In baza art 318 alin 15,
punctul b) desfiinteaza solutia de renuntare la urmarirea penala si dispune clasarea.

Eu mai am vreo obligatie ?

Va multuesc mult!
Ultima modificare: Marți, 6 Iunie 2017
ContSters431407, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este dispusa clasarea cauzei, nu mai sunt instituite obligatii in sarcina dumneavoastra.
Va multumesc foarte mult!

Alte discuții în legătură

Furt din supermarket Anamariacatalina Anamariacatalina Am fost chemată la judecătorie printr o citație in care scria renunțare urmărire penală, am furat dintr-un supermarket niște alimente, am confirmat la ... (vezi toată discuția)
Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 ncpp) ContSters427013 ContSters427013 Buna ziua, Ma puteți ajuta cu un sfat in legătura cu o problema? In urma cu 1 an și ceva am sustrat dintr un supermarket un produs, după am fost dus in ... (vezi toată discuția)
Confirmare renuntare urmarire penala art 318 alin12 ncpp Madalin0123 Madalin0123 Ieri am fost la tribunal si a ramas sa se pronunte , iar pe internet a aparut solutionarea: Solutia pe scurt: În baza art. 318 alin. 15 C.proc.pen. admite ... (vezi toată discuția)