avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Factura prestari servicii tara non UE
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Factura prestari servicii tara non UE

Buna ziua,
Va supun atentiei urmatoarea situatie: PFA din Romania, inregsitrata in scopuri de TVA, a incheiat un contract cu firma din Serbia, platitoare de tva.
Contractul este de 3000 euro- cval servicii consultanta si servicii SSm efectuate pe un santier din Serbia. (ne incadram deci la Servicii intangibile )
Cum trebuie facturat?
Din legislatie am inteles ca trebuie fara tva, cu precizare pe factura
" NEIMPOZABIL IN ROMANIA Cf Art 133 alin 2 CF"
Ce nu inteleg eu este cum se factureaza: valoarea totala a contractului sau se scade din aceasta tva ul??
Adica factura va fi 3000 euro (cum este contractul) sau se scade tva din aceasta valoare, avand in vedere ca trecem Neimpozabil in Romania?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Pfa la norma, servicii intracomunitare, tva nikolen nikolen Buna ziua, Lucrez in IT ca programator. Am un PFA la norma de venit si un contract de prestari servicii cu o firma din UE. Serviciile le prestez in ... (vezi toată discuția)
Facturare servicii intracomunitare STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua Societate neplatitoare de tva, neinscrisa in Registrul Operatorilor intracomunitari factureaza servicii la o societate din UE (societatea ... (vezi toată discuția)
Factura servicii intracomunitare serena82 serena82 O PFA la norma de venit din RO, neplatitoare de TVA poate sa factureze catre o firma din UE servicii informatice? Daca da, ar trebui pentru asta sa se inscrie ... (vezi toată discuția)