avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie in alb
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie in alb

Are voie angajatorul sa puna demisia in alb la sfarsitul contractului?...avand in vedere ca eu niciodata n am mai avut astfel de contract.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 5 Iunie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul muncii nu reglementeaza situatia in care salariatii sunt obligati sa-si semneze demisia in alb ca o conditie a incheierii contractului individual de munca.

Demisia se da din initiativa salariatului si nu la solicitarea angajatorului.

Lipsa consimtamant liber exprimat al angajatului cu privire la incetarea raporturilor de munca se poate sanctiona cu nulitatea deciziei de incetare a raporturilor de munca .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca Catalynutzu9 Catalynutzu9 Bună ziua! Am și eu o întrebare va rog, dacă am semnat un contract de munca și m au pus sa fac și o cerere de demisie în alb semnata, ce înseamnă ... (vezi toată discuția)
Demisie cu acordul părților, însă cu preaviz impus de conducere. este legal? phyzzo phyzzo Buna ziua, am rugamintea sa imi spuneti daca urmatoarele aspecte sunt legale din punct de vedere al codului muncii: - Persoana X a mers la conducerea firmei Y ... (vezi toată discuția)
Demisia semnata impreuna cu angajare Barbuioanlaurentiu Barbuioanlaurentiu este posibil sa fii obligat sa semnezi demisia in momentul angajarii, dupa care firma la care lucrezi sa faca uz de ea, cand doreste? (vezi toată discuția)