avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am condus cu dovada expirata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am condus cu dovada expirata

Salut.,..am aproape 4luni de cand nu primesc un raspuns de la politie. Am cat.B.C.E de 23 ani si asta este primul dosar prin asta ami cadtig ezistenta .va rog sa mi spuneti ce mi se poate intampla si cat timp astept solutia. . VA MULTUMESC..
Vi s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art. 335 alin.2 c.p.
Cat timp dureaza cercetarile nu veti mai avea dreptul sa conduceti, in functie de apararile formulate este posibila o solutie de renuntare la UP in aceasta faza a procesului penal, daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza.
ART. 335 c.p.
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive*).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea cu permis suspendat Nicu01 Nicu01 Salut as vrea si eu sa imi spina cineva ce pot face daca am avut permisul suspendat in germania si nu am stiut pana cand am ajuns in Romania. Mi sa ... (vezi toată discuția)
Ce e mai grav? Marius Rß Marius Rß Sa conduci fara permis sau sa conduci cu permis suspendat ? (vezi toată discuția)