avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deviz lucrari renovare baie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deviz lucrari renovare baie

Buna ziua,
am angajat o firma de constructii pentru renovarea unei bai intr-un apartament. Dupa efectarea lucrarilor, am primit devizul de la ei, care cuprinde pe langa cheltuielile cu materiale si manopera si cheltuieli directe cu CAS/Somaj/Sanatate/Fond risc/Alte cote, dar si indirecte-10% si profit-5%. E normal si legal ca eu ca persoana fizica sa platesc acest gen de cheltuieli(cele cu contributii, indirecte si profit)? Mentionez ca n-am semnat niciun contract.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:49, 8 Iunie 2017
cametanase a scris:

Dupa efectarea lucrarilor, am primit devizul de la ei,

Nu ati solicitat un deviz estimativ inainte de inceperea lucrarilor?

Ca nu ati semnat un contract nu este o justificare, faptul ca le-ati permis sa va execute lucrarile in casa se considera ca ati acceptat lucrarea si conditiile executiei lucrarilor.

Este normal sa fie incluse toate cheltuielile directe si indirecte, doar executantul nu executa lucrarea cu banii lui! Pai profitul de unde sa il obtina? A venit gratis la lucrare, nu a transportat personal, materiale?

Singurele cheltuieli pe care le puteti respinge la plata sunt cele cu energia el si apa pe care le-ati asigurat dvs.

In pretul unui produs indiferent de categorie sunt incluse absolut toate cheltuielile, in clusiv transportul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fundamentarea economica a modului de formare a pretului. vionovac vionovac Am participat la selectie de oferte si, pentru ca pretul nostru este mai mic decat 85% din valoarea estimata a proiectului respectiv, ne-au solicitat ... (vezi toată discuția)
Continut deviz de lucrari acidor acidor ma ajutati si pe mine:ce cuprinde un deviz de lucrari in afara materialelor?ma intereseaza ce cheltuieli pot cuprinde?(che cu transport,salarii,,,)Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Executare constructie la un pret supraevaluat se_jen se_jen Buna ziua, Am o problema si as vrea un sfat in aceasta privinta. Recent am discutat cu o firma de constructii sa imi realizeze o serie de imbunatatiri la ... (vezi toată discuția)