avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drept de infiintare PFA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drept de infiintare PFA

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca un fuctionar public care lucreaza in domeniul achizitiilor publice poate infiinta pe numele sau un PFA avand ca obiect consultanta pe achizitii publice.
Cel mai recent răspuns: vionica , utilizator 16:18, 8 Iunie 2017
Nu poate face asa ceva.

art.96 Legea 161/2003
Art. 96
(1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.


Per a contrario, funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special nu pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, daca acestea sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate Mieluirimia@yahoo.com Mieluirimia@yahoo.com Un sef birou,functionar public intr-un UAT,care a infiintat un GAL,poate detine functia-retribuita printr-un CIM,de manager al acestui GAL? (vezi toată discuția)
Fuctionarul public ionela_san ionela_san daca o persoana este functionar public poate detine o societate SRL:stunned: (vezi toată discuția)
Functionar public cu jumate de norma a-alida a-alida Buna ziua,as vrea sa va intreb daca pot fi angajat la primarie cu jumate norma pe post de arhitect sef si cealalata jumate de norma sa lucrez in alta ... (vezi toată discuția)