avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cumparare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cumparare casa

Am casa pe numele meu,sotul este decedat , am facut succesiunea ,am 2 copii,la unul din ei i-am trecut o casa si vreau ca sa-i trec prin act de vinzare cumoarare si celuilalt pe cea in care locuiesc cu conditia sa aiba grija de mine la batrinete.Cum ar trebui sa procedez pentru a nu avea urmari grave.Pot sa fac aceasta operatiune fara al implica si pe celalalt fiu,sau daca mai ridica pretentii prin absurd ,ce trebuie sa fac? Va multumesc anticipat.
Pai oricum pretentiile le-ar putea ridica numai pentru incalcarea rezervei succesorale, ceea ce nu e cazul avand in vedere ca deja a primit o casa.
Daca doriti in mod expres sa fiti ingrijita, puteti incheia cu fiul un contract de intretinere.
Trebuie vazut cum anume a primit o casa primul copil, caci se poate pune si problema ca al doilea copil sa aiba pretentie la casa primului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pe numele copilului care face 15 ani in septembrie ... Sayra Sayra Buna ziua ,imi spuneti va rog si mie,daca vreau sa trec ,casa pe numele copilului care face 15 ani in septembrie(am 2 copii)dar vreau doar pe unul sa las casa ... (vezi toată discuția)
Testament - rezerva succesorala marinescu112233 marinescu112233 Buna ziua,dupa noul cod civil un testament facutin perioada de cand a intrat in vigoare la o persoana care are 2 copii si testamentul este facut in favoarea ... (vezi toată discuția)
Succesiune/ctr vz-cump/act donatie dan1122 dan1122 Buna ziua Am cateva intrebari legate de o succesiune: Mama a decedat in luna martie,2008. Acum tatal vrea ca unul dintre cei doi copii sa se mute cu el , ... (vezi toată discuția)