avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu crestere copil

Buna seara,
Am si eu o nelamurire. Daca o persoana a fost angajata cu CIM cu timp partial de lucru poate beneficia de concediu de crestere copil ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:11, 10 Februarie 2012
am si eu o intrebare la dumneavoastra. sotia mea este de la 1 octombrie in concediu de lauzie. pe 25 octombrie a nascut. intrebarea mea este pentru luna ianuarie medicul de familie ai poate prelungii concediul medical? sotia spunea ca nu se poate pentru ca nu are cum sa dea concediu de pe un an pe altul (in speta de pe 2011 pe 2012). eu consider ca nu are nici o legatura avand in vedere ca inca nu si-a terminat cele 126 de zile. pana acum are pe octombrie - noiembrie si decembrie. va multumesc frumos si astept un raspuns.
Ii poate da doua concedii medicale , primul pana la 31.12.2011 si apoi de la 01.01.2012 urmatorul ...
pai are concediu medical pe decembrie pana la final. ma interesa daca poate elibera in decembrie pentru ianuarie continuarea concediului medical. ?????? sa ue nevoie sa i se elibereze in ianuarie 2012 pe ianuarie noul concediu prelungit?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
bogdan76ers, utilizator
I se poate elibera concediul medical la sfarsitul lunii decembrie pentru luna ianuarie .. De asemenea, certificatul de concediu medical se poate elibera şi la o dată ulterioară, numai pentru luna în curs sau luna anterioară, pentru următoarele situaţii:
a) în caz de sarcină şi lăuzie (numai concediu medical pentru maternitate);
.....
art.17 alin.4 din Normele de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate
multumesc frumos pentru informatie. s-a rezolvat situatia. multumesc.

tianand cont ca a nascut in octombrie 2011, conform noii ordonante de urgenta se stipuleaza optiunea concediului de crestere a copilului:
a) 1 an - 75% + stimulent insertie daca se intaorce inainte ca cel mic sa faca anul
b) 2 ani - 75% + fara stimulent de insertie

intrebarea e am tot citit pe forumuri cum ca daca alegi varianta a 2-a primesti doar 75% pe primul an si al 2-lea nimic sau primesti 75% pe ambii ani + stimulent de insertie.
sunt putin confuz. ma ajutati? multumesc.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil any_cristhina any_cristhina Saptamana acesta am aflat ca sunt insarcinata in 6 saptamanii,momentan nu lucrez,ultimul meu loc de munca fiind ca gestionar in periada 16.07.2010-23.06.2012 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie raluka28 raluka28 stimulentul de intoarcere in campul muncii se mai poate accorda daca copilul a implinit anul de exemplu in 28 oct si pers indreptatita pt indemnizatie sia ... (vezi toată discuția)
Dosar indemnizatie crestere copil minuiza minuiza Buna ziua. Vreau sa depun dosarul pt indemnizatie crestere copil. Mi s-a spus de la primarie ca trebuie sa optez pt concediu de 2 ani, ca sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)