avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... PIERDERE BAGAJ CURSA AERIANA WISS AIR
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

PIERDERE BAGAJ CURSA AERIANA WISS AIR

In perioada 19-26.06.2017 am efectuat o excursie pe cont propriu in mai multe tari din Europa.La final, la plecare din aeroportul KOLN - Germania am predat un bagaj de 22 kg (geamantan foarte mare 85x50x28cm) inscris si platit conform bilet avion.
La aeroportul Craiova am constatat lipsa bagajului.
Am intocmit documentul PIR la aeroportul Craiova, am informat WISS AIR si, in urma discutiilor pe mail (nu exista telefon direct de contact), le-am trimis toate documentele solicitate, inclusiv foto bagaj si detalii imbarcare.
Au trecut 2 saptamani intr-un ping-pong de mesaje si nu reusesc sa gaseasca bagajul.
Conform ,,Conventiei de la Montreal'' care reglementeaza raspunderea transportatorilor si limitele compensarii daunelor survenite ca urmare a pierderii sau deteriorarii bagajului,acesta este declarat pierdut dupa trecerea a 21 zile, iar suma platita de transportator este de maxim 1000 DST (1100 EURO).
Aici intervine necazul : trebuie sa dovedesti cu acte si bonuri fiscale ce bunuri ai avut in bagaj, altfel nu primesti decat o valoare de maxim 300 EURO.
Valoarea reala a bagajului meu este de aprox. 990 euro, incluzand obiectele de imbracaminte si igiena pentru 2 persoane, incarcatoare telefon si diverse cadouri cumparate pe timpul excursiei.
Nu am bonuri fiscale pentru ele (ai obicte de imbracaminte si igiena poate cumparate de cateva luni si nu pastrezi bonurile fiscale, iar pentru cadouri, parte din bonuri sunt in bagaj, pentru altele nu am.
Intrebari :
Cum procedez? Ce ma sfatuiti sa fac?
Pot transforma pierderea bagajului in furt de bagaj (sunt 22 kg, nu un portofel) si nu poate dispare in neant, este clar ca este insusit de cineva.
Cui ma pot adresa pentru recuperarea pagubei REAL produsa, inclusiv plata netranspotului bagajului ?
Rog ajutor.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Bagaj pierdut alitalia george1234 george1234 buna seara pe 24 alitalia mi-a pierdut bagajul am efectuat o cursa Palermo - Roma - Otopeni iar la Roma am constatat ca bagajul (geanta 17 kg) nu a sosit cu ... (vezi toată discuția)
Cod vamal - cantitatea maxima de tigari admise Sergiu22SV Sergiu22SV Care este cantitatea maxima de tigari admisa la trecerea frontierei? Cum fac sa pot introduce in mod legal peste aceasta limita? (vezi toată discuția)
Pfa - modificare in registrul plati - incasari ganca ganca e legal sa anulez anumite cheltuieli in registrul de incasari - plati? de exemplu : am taiat peste toate bonurile de benzina care erau din mai 2009 pana in ... (vezi toată discuția)