avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cod Vamal - cantitatea maxima de tigari admise
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cod Vamal - cantitatea maxima de tigari admise

Care este cantitatea maxima de tigari admisa la trecerea frontierei? Cum fac sa pot introduce in mod legal peste aceasta limita?
Cel mai recent răspuns: Marcel56 , utilizator 18:29, 23 Septembrie 2011
[ link extern ]
Cantitatea maxim admisa este de 2 cartuse de tigari(200 tigari). Orice cantitate peste aceasta admisa trebuie declarata si veti plati suprataxa ,fiind considerat import.
Pentru a introduce legal in tara tigari sau produse din tutun va trebuie licenta de import!
:luck:
Nu as putea achita accizele undeva la Finante sau in Vama??
Aceasta licenta de import cum se poate obtine??
Buna seara.
Ca persoana fizică nu aveţi voie să treceţi frontiera decât în cantităţile maxime admise pe călător.Dacă doriţi să introduceţi cantităţi mai mari puteţi doar ca firmă, după o autorizaţie obţinută în prealabil de la organele fiscale,pentru supravegherea accizelor.

Buna ziua,lista bunurilor permise a fi introduse in Romania


Intrarea în România - dintr-un stat necomunitar
A) Declararea bunurilor

* Sunteţi obligat să declaraţi şi să prezentaţi autorităţii vamale bunurile aflate asupra dumneavoastră sau în bagajele personale.
* Declararea bunurilor se poate face:

- În scris;
- Verbal;
- Prin trecerea prin culoarul verde sau „nimic de declarat" la birourile vamale în care funcţionează sistemul cu două culoare de control sau prin trecerea printr-un birou vamal care nu foloseşte sistemul cu două culoare fără a face o declaraţie vamală voluntară.

* Sunteţi obligat să declaraţi scris în toate cazurile:

a) arme şi muniţii, materiale explozive, radioactive, nucleare, precum şi produse strategice prevăzute în legi speciale;
b) droguri sau substanţe psihotrope şi precursorii acestora, materiale biologice cu potenţial de contaminare în masă, medicamente care conţin substanţe stupefiante sau psihotrope, substanţe chimice esenţiale, precum şi produse şi substanţe toxice;
c) instrumentele de plată sub formă de numerar aflate asupra dumneavoastră, care sunt egale sau depăşesc echivalentul a 10.000 euro/persoană.
ATENŢIE!

* Mărfurile cu caracter cultural, istoric sau artistic pot fi declarate în scris la intrarea în ţară în vederea scoaterii lor din ţară fără altă aprobare.

· Prin instrumente de plată sub formă de numerar se înţelege:
(a) instrumente negociabile la purtător, inclusiv instrumente monetare la purtător, precum cecuri de călătorie, instrumente negociabile (inclusiv cecuri, bilete la ordin și mandate poștale), care sunt fie la purtător, andosate fără restricții, întocmite pe numele unui beneficiar fictiv, fie într-o astfel de formă încât proprietatea asupra acestora este transferată în momentul transmiterii, precum și instrumente incomplete (inclusiv cecuri, bilete la ordin și mandate poștale) semnate, dar cu numele beneficiarului omis;
(b) valută (bancnote și monede în circulație, ca mijloc de schimb).
· Pentru declararea în scris solicitaţi agenţilor vamali formulare de declarare.
· Nedeclararea sau declararea eronată poate fi sancţionată contravenţional sau penal, după caz, bunurile nedeclarate fiind reţinute în vederea confiscării.
B) Bunuri importate în scutire de taxe vamale
· Bunurile conţinute în bagajele personale ale călătorilor care vin dintr-o ţară non-U.E. sunt admise fără plata taxelor vamale cu respectarea următoarelor condiţii:
- importul să fie de natură ocazională;
- bunurile să fie exclusiv de uz personal al călătorilor sau familiilor acestora sau destinate pentru cadouri.
ATENŢIE!
Natura şi cantitatea acestor bunuri nu trebuie să indice că sunt importate în vederea comercializării.
· Sunt permise a fi importate în scutire de taxe vamale, TVA şi accize următoarele bunuri:
a) obiecte de uz personal necesare în mod rezonabil pentru călătorie ( de ex: îmbrăcăminte şi încăltăminte, articole de toaletă, bijuterii personale, aparate fotografice si aparate cinematografice de luat vederi, însotite de o cantitate rezonabilă de pelicule şi de accesorii camere video, aparate portative de inregistrare video, insotite de o cantitate rezonabilă de benzi, instrumente muzicale portabile, aparate receptoare de radio portative, aparate receptoare de televiziune portative, calculatoare personale portative);
b) mărfuri pentru scopuri sportive ( de ex: schiuri şi beţe, patine, sănii, îmbrăcăminte, încăltăminte şi mănuşi de sport, mingi de orice fel, rachete, crose, plase, bastoane şi altele similare);
c) produse din tutun:
- 40 de ţigarete;
-100 de cigarillos (trabucuri cu o greutate maximă de 3 grame fiecare);
- 50 de trabucuri;
- 250 grame de tutun de fumat.
Scutirea poate fi aplicată fie pentru una din categoriile de produse din tutun menţionate la lit. c), fie pentru o combinaţie a acestora cu condiţia ca totalul procentelor utilizate din cantităţile individuale permise să nu depăşescă 100%.
d) băuturi alcoolice:
- un total de 1 litru de alcool şi băuturi alcoolice cu o concentraţie alcoolică distilate şi băuturi spirtoase, cu o tărie alcoolică de peste 22 % volum sau alcool etilic nedenaturat de 80 % volum şi peste;
- un total de 2 litri de alcool şi băuturi alcoolice cu o concentraţie alcoolică mai mică de 22 % în volum.
Scutirea poate fi aplicată fie pentru una din categoriile de tipuri de alcool şi băuturi alcoolice menţionate la lit. d), fie pentru o combinaţie a acestora cu condiţia ca totalul procentelor utilizate din cantităţile individuale permise să nu depăşescă 100%.
- 4 litri de vinuri liniştite şi 16 litri de bere;
e) bunuri diverse, altele decât cele de la lit. a) - d), în limita unei valori globale de 430 EURO pentru fiecare călător în cazul transporturilor pe cale aeriană şi maritimă şi 300 EURO în cazul celorlalte mijloace de transport.
f) carburantul conţinut în rezervorul standard al mijlocului de transport cu motor şi o cantitate de carburant de până la 10 litri conţinută într-un rezervor portabil.
Ce se poate intampla daca ai 3 pachete de tigari si nu le declari. Practic, te gaseste cu 20 de tigari in plus fata de cate ai voie cu scutire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tuica de prune peste granita Sara.CD Sara.CD Buna ziua, ma puteti ajuta cu urmatoarele: Vreau sa plec in Italia si doresc sa duc 1-2 litri de tuica de prune de casa acolo, deci sticla nesigilata. ... (vezi toată discuția)
Modificari regulament vamal? dan2507 dan2507 stiu ca anul trecut cantitatea maxima de tigari admisa la introducere in tara era de 200 de tigari (1 cartus)/pers. as dori sa stiu daca au intervenit ... (vezi toată discuția)
Vanzare tutun vrac- care este pedeapsa prevazuta de lege? ini2015 ini2015 buna ziua am si eu o mica problema... am fost prins in timp ce incercam sa vand un kg de tutun vrac, imi poate spune cineva care sunt pedepsele pentru astfel ... (vezi toată discuția)