avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond Recuperare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond Recuperare

In 2016 am achizitionat prin act autentic Notarial un apartament in zona de Nord
intr-un ansamblu Rezidential.
La incheierea transferului dreptului de proprietate fostul proprietar a prezentat o adeverinta din partea Asociatiei de Proprietari care atesta faptul ca acesta nu avea nici o datorie catre asociatie.
Anul acesta din luna martie la factura de intretinere a aparut un " fond de recuperare" in valoare de 255 ron lunar fara nici o explicatie.
Solicitand explicatii am fost informat verbal ca asociatia a pierdut un proces cu firma de administrare ( in 2015) careia ii datoreaza suma totala de 312 000 ron si care se vor percepe de la toti proprietarii ( pe apartament) in mod egal. (cca 6000 ron)
Avand in vedere ca la data cumparari apartamentului desi hotararea instantei era pronuntata
( inclusiv motivarea era redactata) nu s-a mentionat nimic in adeverinta am decis sa nu achit respectivul fond considerand ca datoria din trecut nu ma priveste.
Am uitata sa mentionez ca fostul proprietar a fost executat silit de doua ori pentru datorii la cotele de intretinere : in 2015 si in 2016 , chiar inainte de vanzare.
Care ar fi procedura legala pentru a rezolva aceasta problema ?
Ultima modificare: Duminică, 11 Iunie 2017
robert1958, utilizator
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 09:37, 8 Iulie 2022
In mod normal trebuiau sa precizeze in acea adeverinta si respectiva suma lunara dat fiind faptul ca la data cumpararii era pronuntata decizia instantei si, in consecinta, urmatorul proprietar trebuie instiintat cu ce datorii cumpara apartamentul.
Discutati cu un avocat si apoi cu presedintele pentru ca daca nu platiti, acea suma fiind obligatorie se va transforma in restanta pentru dvs si care restanta va atrage si penalitati.
Ok , si faptul ca acea suma nu a fost mentionata in adeverinta eliberata in vederea instrainarii
ce responsabilitati atrage?
unde se afla asociatia asta care da 310.000 lei unei firme de administrare.
Ce sume ....
Este diferenta semnificativa intre decizie pronuntata de catre instanta de judecata si decizie comunicata partilor
Aveti certitudinea ca la momentul emiterii adeverintei pentru tranzactionare bun imobil,
hotararea judecatoreasca definitiva fusse comunicata asociatiei de proprietari?
Daca asociatia de proprietari la momentul eliberarii adeverintei necesare tranzactionarii bunului imobil era in posesia hotararii judecatoresti,dar nu a consemnat in adeverinta si obligatia de plata cota parte suma dispusa de instanta -este responsabil semnatarul adeverintei
Asociatia se afla in Baneasa ( Bucuresti ) si este vorba de nerespectarea obligatiilor contractuale pe o perioada de doi ani ( administrare , management si servicii curatenie )
aprox 11 000 / luna .
Cum a lucrat respectiva firma doi ani fara plata este o problema de alta natura ,

Pentru Ynocenta : nu este nici o diferenta -suma totala 312 000 lei se imparte la 52 apartamente rezultand 6000 lei pentru fiecare apartament care s-au esalonat in transe lunare de 255 lei . La data de 26 -01-2016 s- a pronuntat solutia la Apel cerere in anulare .
Eu am cumparat apartamentul in 15-06-2016.
Chiar daca solutia nu ar fi fost comunicata ,in adeverinta asociatiei cred ca trebuia mentionat existenta unui litigiu.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata lauriancului lauriancului am fost dat in judecata de asoc de proprietari si am pierdut dar citez; Tip solutie: Admite in parte cererea Solutia pe scurt: Admite în parte cererea ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta asociatie proprietari Ashmoor Ashmoor Buna ziua, Presedintele asociatiei de locatari refuza sa-mi semneze adeverinta care sa ateste starea datoriilor la intretinere care-mi este necesara in ... (vezi toată discuția)
Proprietar nou nu recunoaste restante esalonate, platite pana la data vanzarii apartamentlui conjoint conjoint Vara aceasta,in cadrul A.G a asociatiei de proprietari a fost constituit un fond in vederea achitarii datoriilor esalonate pe 12 luni catre furnizorul de ... (vezi toată discuția)