In 2016 am achizitionat prin act autentic Notarial un apartament in zona de Nord
intr-un ansamblu Rezidential.
La incheierea transferului dreptului de proprietate fostul proprietar a prezentat o adeverinta din partea Asociatiei de Proprietari care atesta faptul ca acesta nu avea nici o datorie catre asociatie.
Anul acesta din luna martie la factura de intretinere a aparut un " fond de recuperare" in valoare de 255 ron lunar fara nici o explicatie.
Solicitand explicatii am fost informat verbal ca asociatia a pierdut un proces cu firma de administrare ( in 2015) careia ii datoreaza suma totala de 312 000 ron si care se vor percepe de la toti proprietarii ( pe apartament) in mod egal. (cca 6000 ron)
Avand in vedere ca la data cumparari apartamentului desi hotararea instantei era pronuntata
( inclusiv motivarea era redactata) nu s-a mentionat nimic in adeverinta am decis sa nu achit respectivul fond considerand ca datoria din trecut nu ma priveste.
Am uitata sa mentionez ca fostul proprietar a fost executat silit de doua ori pentru datorii la cotele de intretinere : in 2015 si in 2016 , chiar inainte de vanzare.
Care ar fi procedura legala pentru a rezolva aceasta problema ?
Nu ati inteles aspectul esential
Nu am facut vorbire despre suma ci despre data la care asociatia de proprietari a fost informata de hotararea definitiva a instantei de judecata
Nimeni nu contesta existenta pe rol a litigiului,esential este data cand asociatia a fost informata despre hotararea definitiva a instantei
Orice litigiu in instanta poate parcurge mai multe etape,fond,apel/recurs
Daca nu exista hotararea definitiva a instantei asociatia nu putea sa consemneze o suma pe adeverinta
Daca nu a precizat in adeverinta existenta unui litigiu pe rol este culpa celui care a intocmit si a semnat adeverinta
Oricum dv faceti precizari vis-a-vis de data 26-01-2016 data pronuntarii instantei de apel,
data de 15-06-2016 data achizitiei bunului imobil.,dar...nu faceti niciun fel de precizari vis-a-vis de data comunicarii hotararii instantei de apel
Da , hotararea fusese comunicata si chiar daca nu ar fi fost comunicata asociatia se putea informa de pe portalul TB sect 1.
Deci s-au "ars" toate etapele fond -cerere in anulare cu comunicarea deciziilor instantelor mai putin motivarea instantei de apel care nu mai avea nici o relevanta nemaiexistand alta cale de atac.
"Solutia pe scurt: Califică excepţiile invocate de către debitoare în şedinţa publică din 26.01.2016 ca fiind motive noi ale cererii în anulare. Admite excepţia tardivităţii completării motivelor cererii în anulare. Respinge cererea în anulare ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 26.01.2016.
Document: Hotarâre 398/2016 26.01.2016"
robert1958
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru informarea dvs., am cîstigat procesul împotriva asociației. Pe scurt, instanța a reținut în considerente că asociația nu poate impune sume provenite dintr-o perioadă anterioară dobândirii dreptului de proprietate.