avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Achitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Achitare

Cum pot sa iau achitare intr-un dosar pt conducerea unui tractor având permis categoria B + calificare de tractorist ?
Cel mai recent răspuns: Ion Criveanu , Traducator autorizat 23:30, 14 Iunie 2017
Nu știu dacă vă ajută, însă vedeți link-ul următor:

Conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier neînmatriculat/ neînregistrat sau de către o persoană care nu posedă permis de conducere nu este infracțiune, deoarece un tractor nu este asimilat autovehiculului, a decis miercuri un complet pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la Înalta Curte de Casație și Justiție.
[ link extern ]
Nu ati savarsit nicio infractiune.
Deci sa înțeleg ca beneficiez de achitare? ?? Cu toate ca sunt în cursu procesului? Mulțumesc
Este infractiune, este o decizie a CC de acum cateva saptamani, intr-adevar, tractoarele nu sunt autovehicule, asa a spus si CC, numai ca spus ca e neconstitutional textul care incrimineaza numai autovehiculele si tranvaiele. Decizia CC produce efecte de la momentul publicarii in M. Of., chiar daca nu are loc modificarea corespunzatoare a textului de lege.
Dar cel mai probabil nu se aplica in cazul dvs., pentru ca nu s-a publicat decizia si ati savarsit fapta inainte, deci nu se aplica retroactiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal conducere tractor Utilizator298 Utilizator298 Am fost prins conducând un tractor pentru care mi s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui tractor cu permis necorespunzător. Pot obține achitarea? ... (vezi toată discuția)
Dosar penal conducere fara vehicul (tractor) neinmatriculat stahlker stahlker Buna ziua, pe data 5 decembrie 2018 am fost oprit de politia locala a unei localitati si mi sa intocmit un dosar penal pe conducere vehicul neinmatriculat (un ... (vezi toată discuția)
O.u.g nr.195/2002 Georgee28 Georgee28 „În interpretarea noțiunii de \'autovehicul\', prevăzută de art. 334 alin.1 din Codul penal și art. 335 alin.1 din Codul penal, raportat la art. 6 pct.6 ... (vezi toată discuția)