avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere pentru hartuire, sau nu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere pentru hartuire, sau nu

Avem urmatoarea situatie:
Un pensionar, 73 ani, fost politist, locuieste la tara intr-un sat linistit, localitatea fiind alta si la o distanta mai mare de 100km decat ceea in care si-a desfasurat activitatea in trecut.

Datorita activitatii trecute s-a ales cu multe amenintari si probleme in trecut, atat pe timpul cat era in serviciu cat si dupa.

In prezent "si-a facut aparitia in sat" o persoana care se gasete destul de des in magazinele in care pensionarul vine sa-si faca cumparaturile, incercand de fiecare data sa-l provoace, explicand pesonalului din magazin, pe un ton pentru a putea fi auzit, "acesta-i informatorul" sau "are o fata la parchet care..", sau intrebandu-l direct pe pensionar "aveti o fata care.. ?".

Ieri a fost apelat pe telefonul mobil. Dupa voce, pensionarul sustine ca este persoana din magazin. I s-a cerut sa confirme daca are o fata care este.. (aceeasi intrebare ca si in magazin).

Pare o absurditate, datorita coincidentelor credem ca aceste evenimente au legatura cu activitatea din trecut a pensionarului.

Este justificata depunerea unei plangeri la politie pentru hartuire? Nu cunoastem persoana, avem doar numarul de telefon.

Multumesc.

În opinia mea o astfel de plângere poate fi depusă cu șanse de reușită. Doar că trebuie să aveți dovezi cu care să susțineți plângerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel cu nr.secret mihaela2007 mihaela2007 sunt vesnic deranjata pe mobil cu nr.secret. ce pot face in acest caz? plangere penala? adresata cui? (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice cocretzu cocretzu buna incep prin a spune ca administrez un bar si in incercarea de a face putina ordine la un moment dat, pe un ton foarte amical, am inceput sa fiu injurat si ... (vezi toată discuția)
Blocare cont banca Razvantimisoara Razvantimisoara Buna ziua Am intampinat ieri o problema legata de blocarea cardului in urma unei sesizari facuta de alta persoana, am fost la cumparaturi iar cardul a ramas ... (vezi toată discuția)