avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Acte doveditoare vechime in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Acte doveditoare vechime in munca

Buna ziua, as dori sa stiu ce acte sunt necesare la pensionare pentru perioada de dupa desfiintarea cartilor de munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 13 Iunie 2017
Dovada vechimii in munca dupa 01.01.2011, data abrogarii Decretului 92/1976 privind carnetul de munca, se face cu adeverintele de vechime eliberate de catre angajatori, iar in situatia in care acestia nu mai exista, de lichidatorul judiciar (pe baza informatiilor furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului) sau detinatorului legal al arhivei acestora.
multumesc pentru raspuns. In cazul in care s-a pierdut cartea de munca, se poate dovedi vechimea tot cu astfel de adeverinte?
Ultima modificare: Marți, 13 Iunie 2017
ruxyradu, utilizator
Reconstituirea vechimii in munca (in cazul in care s-a pierdut carnetul de munca) se face pe baza adeverintelor de vechime, intocmite de catre angajatori/lichidatorii acestora in cadrul carora s-a prestat activitate in baza contractelor individuale de munca sau de catre inspectoratele teritoriale de munca pe baza unei cereri insotita de urmatoarele documente :
- Monitorul Oficial al Romaniei in care s-a publicat pierderea carnetului de munca;
- Copie C.I./B.I..
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, imi puteti spune va rog frumos cu cine trebuie sa ... Ion3lia Ion3lia Buna ziua, Imi puteti spune va rog frumos cu cine trebuie sa vorbesc in vederea obtinerii unei adeverinte cu anii de munca prestati in Romania? Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca luminitasam luminitasam cum pot recupera vechimea in munca de la untati de stat desfiintate post revolutie? (vezi toată discuția)
Buna ziua,sotul meu a lucrat in anul 2007 la o firma de transport ... ioneliya38 ioneliya38 buna ziua,sotul meu a lucrat in anul 2007 la o firma de transport cu sediul in bucuresti.din motive economice am plecat in strainatate.intre timp firma la care ... (vezi toată discuția)