avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident pe trecere de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident pe trecere de pietoni

In cazul unui accident in care a fost lovit un om pe trecerea de pietoni si care a decedat dupa o zi la spital - familia nu a fost contactata de faptuitor pt. achitarea daunelor materiale - pe motiv ca ar fi fost sfatuiti sa nu o faca pentru a nu parea ca dau mita!!! Intre timp s-a depus si plangere penala si se va intra si in proces civil pentru daune. La necropsie, a reiesit alcoolemie la cel decedat. Intrebarea mea este daca - avand in vedere acest lucru - faptuitorul poate scapa mai usor? E posibil sa nu se accepte plata daunelor materiale sau morale? Cum se poate contesta nivelul alcoolemiei rezultate?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:31, 25 Septembrie 2009
Existenta consumului de alcool al partii vatamate decedate poate conduce catre circumstante atenuante, judiciare,(sunt apreciate de catre instanta de judecata, in concret )
Raspunderea penala , nu e , nicidecum , inlaturata .

Aceasta are ca obiect uciderea din culpa.

Numai daca a existat un caz fortuit ( spre exemplu , o incapacitate totala a dumneavoastra de a evita producerea vatamarii ) am putea discuta de o exonerare de raspundere penala.

Iar prejudiciul va trebui reparat , prin plata de daune materiale si morale , catre mostenitori , constituiti parti civile in procesul penal.

De asemenea , cheltuielile de judecata vor ramane in sarcina condamnatului.
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa lorelaurentiu lorelaurentiu Buna ziua !Am un dosar cu ucidere din culpa ,eu fiind reprezentantul inculpatului....de fapt a faptuitorului caci inca este la cercetari penale dosarului ... (vezi toată discuția)
Ridicare victima accident rutier Exelerost Exelerost Buna seara, Unchiul prietenei mele a fost lovit de o masina pe trecerea de pietoni in urma cu cateva zile. Acesta a fost lovit foarte puternic, a fost ... (vezi toată discuția)
Plangere penala sau civila ? lemonik lemonik Am citit ca termenul de depunere a plangerii penale este de 2 luni de la data producerii accidentului / de cand se stie cine este faptasul. Prietenul meu a ... (vezi toată discuția)