avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condus sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condus sub influenta alcoolului

Buna, as dori cateva sfaturi.
Un prieten de-al meu a fost prins conducand sub influenta alcoolului, in iunie 2005. I-au recoltat probele, au gasit 1.2g/l alcool pur in sange zice el. Apoi pana acum in ianuarie, au trecut 7 luni, nu a auzit de ei, si i-a venit citatie, s-a dus la tribunal, si i-a zis judecatoarea ca o sa ia intre 1-5 ani. Exista solutii?
Cel mai recent răspuns: drunk , utilizator 01:16, 8 Februarie 2006
i-a gasit 1,2 la mie .. zici tu. Multicel. Peste limita legala .. care era .. cand am dat eu examenul pt. permis de 1 la mie. Cred ca acum tot asa e.
Daca nu ma insel este o infractine pt. asta in codul rutier. De ce nu arunci o privire acolo?

Da mai multe detalii ... si ce anume vrei sa fli de la noi .. Concret.
Din cate stiu eu in astfel de cazuri este foarte important ca cel care a fost prins conducand sub influenta bauturilor alcoolice sa solicite recalcularea alcoolemiei. Se va face un calcul retroactiv in functie de noile date furnizate de inculpat. De regula, in practica, inculpatul isi schimba declaratia, sustinut ca a baut imediat inainte sa se urce la volan, ca nu mancase nimic inainte, ca eventual bause si sucuri acidulate pe care le-a amestecat cu alcool, etc. In aceste conditii, se va putea cere recalcularea alcoolemiei. Ar fi fost foarte util insa ca aceste etape sa fie parcurse in etapa urmaririi penale, si nu in fata instantei de judecata. Oricum, incercati!
Imi cer scuze...prostii...mesajul lui abogada...de unde stie dansul asta....?!!eu nu am auzit de asa ceva de ani buni de cand ma invart prin tribunale....sincer...va rog.
Are nevoie de un avocat.
E infractiune si concentratia este destul de mare. Minimum pentru a fi infractiune este 0.80 g/l.
Acum, trebuie vazute si imprejurarile in care s-a ajuns la conducerea sub influenta alcoolului.
Daca nu exista antecendente se poate lua o pedeapsa cu suspendarea executarii pedepsei.
In orice caz in luna iunie 2005 era aplicabila noua lege rutiera,unde se mentioneaza ca se recolteaza doua probe de singe la interval de o ora intre ele ,fara a se mai recolta urina.In urma analizei celor doua probe de singe se stabileste daca alcoolemia individului era in urcare sau in coborire,adica prima proba era mai mica iar cea de-a doua mai mare (in urcare) si invers(in coborire).Functie de aceste rezultate,se poate solicita o expertiza toxicologica.Nu au influenta sucurile acidulate sau salatele stropite cu otet de vin.Se solicita greutatea,inaltimea(?) si consumul de alcool pe intervale cit mai mici de timp.Nu se poate minti deoarece la cantitatea de alcool care se declara ca a fost consumata se face calculul si numai daca din acea cantitate poate rezulta alcoolemia stabilita prin analiza de laborator se continua expertiza.In rest cele bune si SUCCES !

Alte discuții în legătură

Oug 195/2002 marin claudiu marin claudiu A m un bun prieten care venind de la mare a fost depistat la un filtru de catre Politia Rutiera ,Cernavoda in data de 22 aug.2006 cu o alcolemie de 0..70 in ... (vezi toată discuția)
Alcool Tibi 86 Tibi 86 Am fost prins cu o alcolemie de 0.43, am dat probe de sange cat imi iese daca am baut 4 beri (vezi toată discuția)
Sanctiuni alcool la volan aandreea aandreea In urma cu o saptamana, un prieten a fost prins conducand sub influenta alcoolului. Rezultatul alcooltestului a fost de 0,68 in aer si asteapta rezultatul ... (vezi toată discuția)