avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Spatiu sediu social ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Spatiu sediu social ONG

Buna ziua!
As vrea sa ma lamuresc daca sediul social al unui ONG se poate stabili intr-un spatiu comercial in a carei jumatate de suprafata se gaseste deja punctul de lucru al unei societati comerciale. Daca se poate stabili cumva prin hasurarea pe schita spatiului respectiv si apoi anexata la contractul de comodat.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 10:29, 10 Octombrie 2018
Buna ziua,
Nu este posibil, deja este inregistrat un punct de lucru al unei societati in spatiul respectiv prin declararea intregii adrese.

O zi placuta!
Ba se poate, nu exista nicio conditionare sau limitare in legislatia ONG ref. spatiul pentru sediu. Pot in aceeasi incapere sa fie declarate oricat de multe sedii de ONG si indiferent daca in acea incapare figureaza si alt sediu de persoana juridica de alt tip ex. institutie publica sau societate comerciala etc. Singura problema e cand spatiul figureaza cu destinatia de locuinta, daca nu se declara expres ca nu va fi la acel sediu activitate specifica cu membri, publicul sau alte activitati care ar putea afecta caracterul rezidential. Dar in cazul de fata fiind un spatiu cu destinatie comerciala nu e nici aceasta problema. Judecatoria cere doar contractul ( de comodat, inchiriere etc.) si extras Carte Funciara ca sa vada ca cine ti-a facut contractul e detinatorul acelui spatiu si avea dreptul sa ti-l dea in chirie sau in comodat. Nu se cer formulare cum se cer la operatorii economoci, unde se verifica daca nu mai e alta firma cu sediul declarat in acel spatiu etc.
Buna ziua. Am o casa de locuit cu un teren în suprafata de 800 mp. Casa are 4 dormitoare 2 bai, leaving mare si bucatarie+ Curte mare cu spatii multe de depozitare. Am primit o oferta de la un ONG cum ca ar dori sa închirieze casa si curtea . Destinația este casa de locuit. Va rog sa ma sprijiniți cu câteva sfaturi. Cum sa închiriez? Cu ce suma as putea inchiria ? Ce acte ar trebui sa fac. Mentionez ca acestia vor sa faca sediu si sa desfasoare activitatea in acest spatiu. Va multumesc.
inchiriati incheind in forma scrisa un contract de inchiriere, pe care il inregistrati apoi la organul fiscal, daca sunteti proprietar ca persoana fizica a acelui imobil.... Daca sunteti de acord sa aiba ei acolo sediul principal, nu doar un sediu secundar, sa mentionati acest acord in contractul de inchiriere. Cu se suma sa inchiriati? Pai vedeti pretul pietei si daca vrei sa il inchiriati la pretul pietei sau la unul mai favorabil.. chiriile difera enorm de la o localitate la alta, si difera mult si in interiorul unei localitati, in functie de zona si de alti factori..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor inchiriere pfa pe cod caen 6820 norna norna Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: -[b]Persoana fizica P[/b] este proprietarul unui [b]apartament A[/b]. -aceeasi ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu pentru srl / srl-d AlinCovas AlinCovas Buna ziua, Am un spatiu apartinand unei rude. Desi am acordul acelei persoane pentru a folosi acel spatiu ca aport in natura la SRL (prin notar etc) doresc ... (vezi toată discuția)
Pot inregistra o firma la acelasi sediu social ca si alta firma, prima firma avandu-l expirat. trismegist100 trismegist100 O persoana a inchiriat un sediu social acum 8 luni de zile pe o perioada de 6 luni altei unei persoane, pentru inregistrarea firmei, persoana data nu si-a ... (vezi toată discuția)