avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... inchiriere spatiu pentru SRL / SRL-D
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

inchiriere spatiu pentru SRL / SRL-D

Buna ziua,

Am un spatiu apartinand unei rude. Desi am acordul acelei persoane pentru a folosi acel spatiu ca aport in natura la SRL (prin notar etc) doresc sa stiu daca as putea sa il inchiriez doar de la el fara ca acest spatiu sa fie considerat aport in natura (ci doar un contract de inchiriere intre mine si el).
Ideea este ca daca acest SRL / SRL-D nu are succes (faliment) sa nu fiu nevoit sa vand (sa o cedez, sa intre si ea pe lista de "pus sub sechestru" etc) spatiul acestei rude.

Va multumesc anticipat,
Alin Covas.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 14:48, 5 August 2011
Pentru a avea sediul social intr-un apartament, nu este necesar ca acel imobil sa constituie aport la capital.
Opinia mea este ca ar trebui sa incheiati un contract de comodat (pentru inchiriere, ruda va fi obligata la plata impozit si in eventualitatea ca nu are contract de munca si contributie la sanatate).

Pai, puteti face un contract de inchiriere sau comodat in baza caruia puteti folosi spatiul fara ca persoana juridica respectiv firma sa devina proprietar, fara nici o problema. Ca sa nu fie grevat de obligatiile firmei, spatiul, nu trebuie adus ca si aport la capital, doar in acest caz poate fi pus sub sechestru. Daca nu este aport la capital si este doar inchiriat atunci spatiul nu este in proprietatea firmei, firma doar are un drept de utilizare al saptiului, si nu aveti nici o problema.
Multumesc pentru promptitudine.

O continuare la aceasta intrebare ar fi:
Pot inchiria doar o singura camera din acel apartament / casa / spatiu pentru functionarea firmei? Acest lucru il doresc pentru a reduce cheltuielile firmei si cele ale rudei.

Inca odata va multumesc anticipat pentru orice raspuns.
Puteti inchiria si o singura incapere dintr-un apartament, indicand in contract suprafata inchiriata (metri patrati),
Insa, pentru a desfasura propriu-zis activitate in acel spatiu, este necesara schimbarea de destinatie a spatiului, din spatiu de locuit in spatiu comercial, si autorizarea acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl cu 2 asociati atomol atomol Doresc sa infiintez un SRL cu 2 asociati Aportul asociatului meu este un teren in valoare de 50000 euro iar aportul meu este de 60000 euro ,capital necesar ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sediu obtinut prin contract de comodat Lulica Lulica Buna ziua In cazul unui SRL cu asociat unic, acesta face un contract de comodat prin care o parte din locuinta si terenul sau sunt date societatii pentru ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere elia8 elia8 Bună ziua. Am o neclaritate si vă rog să mă ajutaţi dacă se poate. Deţin un apartament pe persoană fizică si vreau sa îl închiriez unui ... (vezi toată discuția)