avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... drept de proprietate - cetatean moldovean
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

drept de proprietate - cetatean moldovean

Buna!
Cetatenii moldoveni pot dobandi in prezent terenuri in Romania?
Are vreo legatura dreptul de sedere cu asta?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirustefi , utilizator 11:49, 24 Septembrie 2009
Legea 247/2005 titlul X ,,Circulatia juridica a terenurilor" . La art 3 se prevede ca cetatenii straini pot dobandi dreptul de proprietate asupra terenurilor in Romania in conditiile prevazute de legea speciala.
Legea 312/2005 privind dobândirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor de către cetăţenii străini şi apatrizi, precum şi de către persoanele juridice străine stipuleaza ca cetăţenii străini (in afara de cetatenii UE) pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor în baza înţelegerilor reciproce prevăzute de tratatele internaţionale încheiate între România şi statul cetăţeanului străin. Acestia pot dobandi terenuri in proprietate in Romania prin mostenire legala.
Potrivit Constitutiei societatile comerciale indiferent de cetatenia actionarilor sau a conducerii au dreptul de a detine proprietatea asupra imobilelor.
Cetatenii straini pot dobandi proprietatea asupra cladirilor iar asupra terenului aferent constructiei pot dobandi dreptul de superficie pe perioada existentei cladirii.
[ link extern ]
=D>
Am inteles. merci!
Am un partaj si ma gandeam cum sa fac cu terenul de sub casa care e pe numele sotului roman dar a fost dobandit prin contributie comuna.
Oare pot cere in cererea de partaj sa constate ca a fost dobandit in comun, sa ii constate superficia si sa il oblige ca in anul 2012 sa transmita dreptul de proprietate moldovencei, in schimbul sultei, iar cazul in care refuza, hotararea sa tina loc de contract? Nu prea suna bine dar nu stiu cum sa fac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi ale strainilor in romania pink_suede pink_suede Care sunt conditiile pe care trebuie ca le indeplineasca un strain, pentru a putea construi o locuinta, in Bucuresti, Romania? (vezi toată discuția)
Persoane fizice straine care doresc proprietati in tara claclacla claclacla Va rog sa ma ajutati daca se poate cu un raspuns legal... O persoana de cetatenie egipteana doreste sa achizitioneze o proprietate si probabil sa si locuiasca ... (vezi toată discuția)
Cetatean american cu permis sedere poate cumpara teren intravilan in ro? Informed Informed Buna ziua, Am postat azi o intrebare sub numele \\"Informed\\"…. intre timp am gasit legea cu privire la dreptul de proprietate asupra terenurilor ... (vezi toată discuția)