avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractele de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractele de munca

Buna ziua,
Sunt angajata cu contract de munca pe 8 ore la o firma si doresc sa ma mai angajez la o alta firma cu contract de munca pe 4 ore.Este posibil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:53, 16 Iunie 2017
Codul Muncii permite unui salariat sa aiba un numar nelimitat de contracte de munca.
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, persoana respectiva poate incheia c.i.m. cu timp partial cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga
Imi puteti spune la ce va referiti cu fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Eu lucrez ca operator banda in fabrica cu contract la 8 ore si doresc sa ma mai angajez casier la un magazin cu contract la 4 ore. Este posibila aceasta situatie sau face parte din acele incompatibilitati?
In situatia prezentata nu poate fi vorba de incompatibilitate. Va puteti angaja fara probleme.
speranta1977 a scris:

.....
Eu lucrez ca operator banda in fabrica cu contract la 8 ore si doresc sa ma mai angajez casier la un magazin cu contract la 4 ore. Este posibila aceasta situatie sau face parte din acele incompatibilitati?


Este posibila situatia descrisa de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate cim poate avea un salariat student97 student97 Buna ziua, As avea o intrebare. Daca salariatul X lucreaza cu CIM full time ( 8 ore) la firma A, poate inchide un alt CIM cu firma B tot full time 8 ore? Nu ... (vezi toată discuția)
Doua contracte de munca Aninaig Aninaig Pot sa am doua contracte de munca de 8 ore fiecare? (vezi toată discuția)
O persoana poate legal sa lucreze la doua unitati de stat cu ... Jony13 Jony13 O persoana poate legal sa lucreze la doua unitati de stat la program de 8 ore respectiv 8-16? (vezi toată discuția)