avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... condamnare cu suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

condamnare cu suspendare

daca exista condamnare definitiva cu suspendare , neavand antecedente , poate aparea in cazier?
daca aceasta persoane face facultatea de drept , i-ar afecta intrarea in barou eventualitatea existentei acestui cazier?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:58, 6 Octombrie 2010
Daca am sti cuantumul pedepsei ce i-a fost aplicata (cat i s-a dat cu suspendare) si cand, am putea calcula termenul de reabilitare.Poate pana termina facultatea se si reabiliteaza, dar sa aiba grija sa-si "faca" reabilitarea printr-o hotarare judecatoreasca, pentru ca cei de la cazier nu prea opereaza "de la sine" reabilitarile de drept. Pe de alta parte, este afectat numai daca a savarsit un anumit gen de infractiuni intentionate, un coleg v-a dat mai sus textul din legea 51/1995.
luiza2008 a scris:

Conform art. 13 din Legea nr. 51/1995,este nedemn de a fi avocat:
-lit. a-cel condamnat definitiv prin hotarare judecatoreasca la pedeapsa cu inchisoare pentru savarsirea unei infractiuni intentionate,de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei.


corect, nu ar avea de ce sa i se interzica accesul la examen (implicit la profesie, o condamnare pentru, sa zicem, conducere in stare de ebrietate - data fiind frecventa cu care aceasta infractiune se gaseste si la "case mai mari")
In acest caz nu mai este vorba de comiterea unei infractiuni din cupa.
Este vorba de savarsirea unei infractiuni cu intentie...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere barou studentladrept008 studentladrept008 Buna,daca o persoana a fost condamnata de o instanta judecatoreasca la pedeapsa inchisori cu suspendare iar anul viitor in februarie se implineste termenul de ... (vezi toată discuția)
Examenul intrare barou Ionutsu88 Ionutsu88 buna ziua! am si eu o problema cam complicata sa spunem asa...am terminat dreptul, am luat licenta, iar dupa toate acestea m-a pus naiba de am baut 3 beri la ... (vezi toată discuția)
Admitere in avocatura dumutaadrian dumutaadrian buna ziua,se poate face stagiatura in profesia de avocatura daca exista o pedeapsa de suspendare de 3 ani pentru inselaciune?se poate ajunge sa se profeseze? (vezi toată discuția)