avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nu am platit taxa de timbru judiciar si totusi ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nu am platit taxa de timbru judiciar si totusi procesul a fost pus pe rol

Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie.Am fost reclamant intr-un proces de succesiune si am solicitat acordarea unui ajutor judiciar. Mi s-a aprobat sa platesc in 10 transe egale o suma. Eu nu am platit deloc nici o rata dorind sa renunt la proces. Dupa 5 luni de cand nu am achitat s-a trimis cerere de chemare in judecata catre parat. Eu am depus imediat cerere de renuntare la proces. Insa s-a fixat primul termen. La primul termen eu am spus ca renunt. Acum am ramas sa platesc in continuare taxa de timbru. Nu mi s-a anulat plata acestuia.
1. Eu stiam ca daca nu platesc taxa de timbru se anuleaza cererea. Inainte de a pune pe rol dosarul nu trebuia sa vada daca sunt chitante platite ??? rata/lunara???
Eu acum ce pot sa fac???
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:41, 19 Iunie 2017
Nu trebuia sa renuntati la judecata.
Paratul a fost de acord cu renuntarea?
Va trebui sa platiti taxa de timbru.
Veti fi executat silit.
Ultima modificare: Vineri, 16 Iunie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Da, paratul a fost de acord cu renuntarea. Eu stiam ca daca nu se achita taxa de timbru se anuleaza actiunea....dar constat ca nu a fost asa, actiunea punandu-se pe rol.
Cineva mi-a recomandat sa fac o actiune in contradictoriu cu primaria, obligatia de a face radiere-taxa de timbru. Daca exista o sentinta care stabileste taxa de timbru in 10 rate lunare si eu nu am achitat nici o rata pana acum (au trecu 6 luni) mai are rost aceasta actiune sau este inutila?
Trebuia sa formulati renuntarea anterior comunicarii cererii de chemare in judecata,nu cred ca mai are rost sa formulati o actiune obligatia de "a face",hotararea prin care ati fost obligata la plata taxei judiciare de timbru presupun ca, a devenit intre timp "definitiva"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru de achitat in 24 de rate lunare Speranta10 Speranta10 buna ziua Pe rolul unei instante am o cactiune succesorala in care mi s-a stabilit o taxa lunara de timbru.Taxa a fost stabilita de catre instanta sa fie ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la judecata Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Renuntarea la judecata se poate face fara a plati taxa judiciara de timbru? (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru admisa esalonat la plata Andreea Constantin Andreea Constantin Speta este urmatoarea: Societatea X a actionat in judecata societatea Y, obiectul actiunii fiind pretentii (neachitarea lucrarilor executate de X). Taxa de ... (vezi toată discuția)