avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... amenzi nedepunere declaratii
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

amenzi nedepunere declaratii

Avem o sucursala intr-un alt judet. Pana la 31 martie 2009 erau 5 salariati la sucursala si depuneam lunar declaratii privind impozitul pe salariile realizate acolo. De la 1 aprilie 2009 sucursala nu mai are salariati disparand obligativitatea depunerii acestor declaratii. In fiecare luna incepand cu mai 2009 primim la sediul societatii pe codul fiscal al companiei (nu la sucursala) cate o amenda de la organele fiscale ale judetului respectiv pentru nedepunerea acetor declaratii pe care de fapt nu trebuie sa le depunem. Ce trebuie sa facem pentru a anula respectivele amenzi? Este legal ceea ce s-a intamplat? Cum putem remedia situatia?
Cel mai recent răspuns: panora , utilizator 13:34, 24 Septembrie 2009
puteti contesta la instanta de judecata amenzile incasate, daca sinteti in termen si nu este prescris dreptul la actiune. pe de alta parte, anuntati, in scris, organele fiscale, ITM, CJAS, etc. ca nu mai aveti nici un fel de angajati si activitate la sucursala, disparind in acest fel obligativitatea depunerilor situatiilor lunare la acestia.
salariatii erau angajati la compania mama, la sediu neavand contractele de munca inregistrate la itm si cjas din judetul unde are sediul sucursala. La sediul sucursalei depuneam numai declaratia privind impozitul pe salarii. Atat. Nu am anuntat finantele nici cand am inceput sa depunem declaratiile despre numarul de salariati ai sucursalei. Legea se refera la un minim de 5 salariati pentru depunerea acestei declaratii. Trebuie anuntat fiscul ca nu mai sunt salariati daca obligatia de a depune a incetat in momentul in care nu mai erau intrunite conditiile legale pentru a fi obligati sa depunem declaratiile? Imi puteti preciza o baza legala referitoare la momentul in care dispare obligatia de a depune aceste declaratii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii punct de lucru marylero marylero Buna ziua. Societatea la care ne desfasuram activitatea are sediul social in Arad si punctul de lucru declarat in Bucuresti (decl.010 si decl.060). Ieri, in ... (vezi toată discuția)
Verificare recipisa dupa depunere declaratie 2ntz 2ntz Buna ziua, Am cautat pe internet insa nu am reusit sa gasesc nicio prevedere legala privind citirea/verificare recipisei dupa depunerea declaratiilor, ... (vezi toată discuția)
Deschidere punct de lucru luizacsinte luizacsinte Dar deschiderea unui punct de lucru,(sucursala ) asociatie , respectiv camera de comert bilaterala, fara angajati, in alta localitate, respectiv alt ... (vezi toată discuția)