avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere din circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere din circulatie

Buna seara! Cum pot radia un autoturism pe care nu l-am înmatriculat pe numele meu? Mentionez ca am actele in original ale masinii si contract de vanzare cumparare pe numele meu de la vechiul vânzător care la rândul lui nici el nu a avut masina înscrisă pe numele lui. O am trecuta pe numele meu la direcția de Taxe si Impozite a primăriei pe baza actului de vanzare cumpărare.
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 00:32, 18 Iunie 2017
Afirmatiile dv sunt contradictorii
Initial afirmati
Cum pot radia un autoturism pe care nu l-am înmatriculat pe numele meu
,ulterior reveniti si precizati
am actele in original ale masinii si contract de vanzare cumparare pe numele meu
O am trecuta pe numele meu la direcția de Taxe si Impozite a primăriei pe baza actului de vanzare cumpărare.

Din precizarile dv rezulta ca in baza contractului de vanzare cumparare vehicul-detineti calitatea de proprietar a acestuia,pe care de altfel confirmati ca l-ati inregistrat in evidenta fiscala
Trebuie sa cunoasteti ca institutia radierii din evidenta fiscala este diferita fata de acea din evidenta SPR
Cererea pentru radierea unui vehicul din evidenta serviciului evidenta autot,este cerere ireversibila si are drept consecinta restrictionarea definitiva a circulatiei vehiculului pe drumurile publice
Dv in calitate de proprietar al vehiculului detineti dreptul sa solicitati serviciului de evidenta auto radierea la cerere a acestuia
In cartea masinii figurează altcineva ca proprietar. Tocmai de aceea si intrebam daca pot face demersuri sa o scot din circulație definitiv.
Puteti radia atat timp cat dvs. sunteti proprietar chiar daca nu ati avut-o inmatriculata dorect pe numele dvs.

Sunt mai multe situatii in cazul radierii din circulatie:

1. Documente necesare in cazul in care proprietarul nu mai doreste metninerea in circulatie a vehicolului


a) Cererea solicitantului; Cerere radiere
b) Copia unui document care atestă deţinerea unui garaj, teren, curte, parcare, unde va fi depozitat vehiculul respectiv;
c) Certificatul de înmatriculare;
d) Plăcuţele cu numărul de înmatriculare;
e) Cartea de identitate a vehiculului în original şi copie;
f) Fişa de înmatriculare cu viza organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale sau certificatul de atestare fiscală; Fişă înmatriculare (descarcă)
g) Certificatul de radiere (descarcă) – 3 exemplare;
h) În cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie (de exemplu certificat înregistrare la Registrul Comerţului), precum si împuternicirea reprezentatului legal al acestora; Delegaţie (descarcă)
i) Procură specială autentificată de notarul public, în cazul în care documentele se depun de o altă persoană decât titularul.


2. Documnete necesare in cazul desmembrarii

a) Cererea solicitantului; Cerere radiere
b) Certificatul de înmatriculare;
c) Actul de identitate al solicitantului în original şi copie;
d) Plăcuţele cu numărul de înmatriculare;
e) Cartea de identitate a vehiculului în original şi copie;
f) Documentul care atestă dezmembrarea, casarea sau predarea unei unităţi specializate în vederea dezmembrării;
g) Fişa de înmatriculare cu viza organului fiscal competent teritorial (D.I.T.L.), sau certificatul de atestare fiscală. Fişă înmatriculare (descarcă)
h) Certificat de radiere (descarcă) – 3 exemplare;
i) În cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie (de exemplu certificat înregistrare la Registrul Comerţului), precum si împuternicirea reprezentatului legal al acestora; Delegaţie (descarcă)
j) Procură specială autentificată de notarul public, în cazul în care documentele se depun de o altă persoană decât titularul.

etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Remat dacia 1300 alecumihai alecumihai Buna ziua. As avea cateva lamuriri in legatura cu radierea unei masini, scoaterea ei din evidentele politiei si primariei. Mai exact, am o Dacia 1300, a ... (vezi toată discuția)
Radiere in urma suspendarii certificatului si a numerelor procustprestserv procustprestserv Mi s-au retinut certificatul de inmatriculare si numerele de circulatie din cauza ITP expirat. Repararea masinii ar fi prea costisitoare, prin urmare a-si ... (vezi toată discuția)
Radiere Georgica112 Georgica112 Bună ziua. Am avut o dacie veche din 1998 anul fabricației, am dus-o la un centru de fier vechi tăiată în bucăți acolo mi sa eliberat o adeverinta cu ... (vezi toată discuția)