avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... REMAT Dacia 1300
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

REMAT Dacia 1300

Buna ziua. As avea cateva lamuriri in legatura cu radierea unei masini, scoaterea ei din evidentele politiei si primariei.
Mai exact, am o Dacia 1300, a bunicului meu, ce sta de cel putin 10 ani degeaba in curte, ca si rabla. Doar ca este inscrisa in evidetele Politiei si se plateste in continuare impozitul pentru ea. Astfel ca nu se mai merita. De specificat ca masina nu mai este functionala, insa ca intrgritate este in regula. De asemenea, si toate actele de achizitie si inmatriculare sunt prezente.
Ce as avea de facut in acest caz? Trebuie sa ma prezint la REMAT pentru a o trimite la dezmembrari? Care ar fi procedura de urmat? De asemenea, pentru a ma ocupa eu (nu titularul actelor masinii), pentru a nu il mai plimba pe bunicul meu pe la toate institutiile, este nevoie de vreo procura ?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Elena Tatiana , utilizator 10:24, 24 Ianuarie 2024
Situatii care pot determina proprietarul unui vehicul sa solicite radierea acestuia:
Proprietarul vrea sa retraga definitiv din circulatie vehiculul (caz in care va trebui sa faca si dovada depozitarii acestuia intr-un spatiu adecvat si dovedit cu acte de proprietate )
Autovehiculul este dus la REMAT in vederea dezmembrarii
Autovehiculul este scos definitiv din tara
Autovehiculul este furat
In cazul unui divort
1. RADIEREA FISCALA - primul pas
Pentru a radia un autoturism din punct de vedere fiscal, trebuie sa mergi la Directia Taxe si Impozite Locale. Acest pas trebuie parcurs si in cazul vanzarii autoturismului, astfel incat vechiul proprietar sa nu mai plateasca impozit pentru autovehiculul vandut.
La Directia Taxe si Impozite Locale, proprietarul (cel care doreste radierea fiscala) va completa declaratia pentru scoaterea din evidente a autovehiculului si cererea pentru eliberarea certificatului de atestare fiscala,
mai multe gasiti aici: [ link extern ] /
Aveti doua variante:
Documente necesare pentru radierea unui vehicul in cazul in care detinatorul nu mai doreste mentinerea acestuia in circulatie
1. a) Cererea solicitantului; Cerere radiere
2. b) Copia unui document care atestă deţinerea unui garaj, teren, curte, parcare, unde va fi depozitat vehiculul respectiv;
3. c) Certificatul de înmatriculare;
4. d) Plăcuţele cu numărul de înmatriculare;
5. e) Cartea de identitate a vehiculului în original şi copie;
6. f) Fişa de înmatriculare cu viza organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale sau certificatul de atestare fiscală; Fişă înmatriculare
7. g) Certificatul de radiere – 3 exemplare;
8. h) În cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie (de exemplu certificat înregistrare la Registrul Comerţului), precum si împuternicirea reprezentatului legal al acestora; Delegaţie
9. i) Procură specială autentificată de notarul public, în cazul în care documentele se depun de o altă persoană decât titularul.

Documente necesare pentru radierea unui vehicul in cazul predarii vehiculului catre o unitate specializata in vederea dezmembrarii.
1. Cererea solicitantului; Cerere radiere ( descarcă)
2. b) Certificatul de înmatriculare;
3. c) Actul de identitate al solicitantului în original şi copie;
4. d) Plăcuţele cu numărul de înmatriculare;
5. e) Cartea de identitate a vehiculului în original şi copie;
6. f) Documentul care atestă dezmembrarea, casarea sau predarea unei unităţi specializate în vederea dezmembrării;
7. g) Fişa de înmatriculare cu viza organului fiscal competent teritorial (D.I.T.L.), sau certificatul de atestare fiscală. Fişă înmatriculare ( descarcă)
8. h) Certificat de radiere ( descarcă) – 3 exemplare;
9. i) În cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie (de exemplu certificat înregistrare la Registrul Comerţului), precum si împuternicirea reprezentatului legal al acestora; Delegaţie ( descarcă)
10. j) Procură specială autentificată de notarul public, în cazul în care documentele se depun de o altă persoană decât titularul.
Mulțumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere din circulatie CeliaMariana CeliaMariana Buna seara! Cum pot radia un autoturism pe care nu l-am înmatriculat pe numele meu? Mentionez ca am actele in original ale masinii si contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Radiere Georgica112 Georgica112 Bună ziua. Am avut o dacie veche din 1998 anul fabricației, am dus-o la un centru de fier vechi tăiată în bucăți acolo mi sa eliberat o adeverinta cu ... (vezi toată discuția)
Masina inmatriculata in romania DjSannan DjSannan Buna tuturor. As avea nevoie de informatii. Eu am plecat din tara cu masina mea inmatriculata in Romania. Acum a trecut ceva timp si actele iau ... (vezi toată discuția)