avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... gard intre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

gard intre vecini

Buna ziua,

Exista o lege prin care se cere o anumita datorie pentru CINE trebuie sa construiasca gard intre mine si vecin? Este la datoria bunului simt, doar?
Ce facem daca vecinii nu vor sa construiasca gardul de pe hotarul comun?
Personal am construit gard pe 3 laturi din patru a perimetrului meu. Se cade ca partea a 4/a, in dreapta lotului vecinului sa fie datoria lui - a ei sa construiasca? E vre.o lege care aduce lamuriri pentru acest subiect?
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 12:10, 18 Iunie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gardul dintre vecini se face cu contributia comuna a vecinilor conform codului civil.Daca vecinul refuza il puteti da in judecata si obliga sa va achite 50% din valoarea gardului pe care il faceti pe cheltuiala dvs..Pastrati facturi, chitante fiindca cheltuielile trebuie dovedite.De asemenea trebuie sa aveti in vedere faptul ca nu puteti obliga vecinul sa contribuie cu jumatate suma in cazul in care faceti un gard f costisitor( din fier forjat sau nu stiu ce materiale deosebit de scumpe.)
Ultima modificare: Duminică, 18 Iunie 2017
ContSters429609, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard comun lucian1956 lucian1956 Buna seara, O persoana cumpara o casa plus teren. Tranzactia este legala. Cumparatorul impreuna cu vecinii stanga - dreapta au iesire pe aceeasi ... (vezi toată discuția)
Construire gard nou intre vecini bryce bryce Buna ziua! Intre mine si vecinul meu exista un gard facut de mine,din plasa de sarma si tevi de fier, fara fundatie de beton.Cheltuiala pt ridicarea lui mi-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va deranjez cu o intrebare, doresc sa construiesc ... Catalin2o14 Catalin2o14 buna ziua, va deranjez cu o intrebare, doresc sa construiesc gard intre mine si vecin, in codul civil este reglementat clar ca il pot obliga pe acesta la ... (vezi toată discuția)