avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar dupa renuntarea la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar dupa renuntarea la succesiune

La dezbaterea succesiunii dupa tatal meu am renuntat la tot in favoarea mamei mele ,fiind unicul copil Ce acte trebuie sa faca mama ca eu sa devin proprietar si ea sa aibe siguranta ca traieste linistita pana la sfarsitul vietii ?Sau dupa decesul dansei devin proprietar fiind unicul copil ? Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ninasave , utilizator 02:22, 17 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Mama dumneavoastra va poate vinde cu clauza, va poate dona cu clauza sau puteti astepta pana la marea trecere si atunci, dupa dezbaterea succesiunii, deveniti UNICUL proprietar fiind singurul copil!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc frumos ! Am intrebat pentru ca cinava mi-a spus ca la succesiune mai vin si altii din moment ce eu am renuntat Nu vreau acum acte , vreau ca mama sa stea linistita cate zile are O zi buna !
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama dumneavoastra este unic mostenitor .(unicul succesor, dupa decesul tatalui dumneavoastra, conform certificatului de mostenitor ).
Prin certificatul de mostenitor este atestata cota -parte mostenita, bunurile cuprinse in masa succesorala, precum si calitatea de succesor.
Dumneavoastra sunteti strain de succesiune prin renuntare.
Dupa decesul mamei dumneavoastra , dumneavoastra sunteti unic mostenitor.( mostenitor rezervatar).
In timpul vietii, proprietarii pot dispune de bunurile sale dupa cum doresc.
Asadar, mama dumneavoastra, proprietar fiind, va poate transmite dreptul de proprietate, transferul fiind initiat cu titlu gratuit ori cu titlu oneros.
Pentru a fi dumneaei securizata, se poate institui un drept de abitatie viagera.( mama dumneavoastra putand folosi bunul pana la deces).
Dupa decesul acesteia, proprietatea ar fi, din nou, deplina.
Oricum, dupa decesul acesteia, dumneavoastra sunteti unic mostenitor.
Dezbaterea succesorala poate fi realizata oricand, fiind scutiti de impozitul de 1% , daca realizati formalitatile in 2 ani de la decesul autorului.
Succes.
Ultima modificare: Duminică, 25 Iunie 2017
trandafir2, moderator
Multumesc frumos pentru lamuriri ! Nu doresc acte cat timp traieste mama
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatal nu mai are frati /nepoti de la ei? Ei ar fi cei ce ar putea sa vina la mostenire prin renuntarea dvs, bineinteles, daca vor si daca vor in timp util, in termenul de acceptare al unei succesiuni- un an de la deces.

Nu trebuia sa fi renuntat la mostenire Fara sa faceti partaj, mama oricum era linistita sau ar fi trebuit sa fie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iunie 2017
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Succesiune apartament dupa deces tata, noi copiii dorim ca mama sa aiba casa toata pe numele ei si noi sa mostenim doar cand decedeaza ea noidoi noidoi Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema legala. Tatal meu a decedat in august si mama vrea sa faca succesiunea. Este vorba de un apartament pe care mama ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o garsoniera poprietate comuna cu sotia defuncta ... myinfo myinfo Buna ziua, am o garsoniera poprietate comuna cu sotia defuncta cu care am avut o fiica. Cum locuiesc in strainatate, toate demersurile le-am facut la ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire, succesiune Ancaioana Ancaioana Buna ziua. Va expun problema mea: Tatal meu a murit in 2003, am dezbatut succesiunea impreuna cu mama mea( sunt unic copil), pentru apartamentul parintilor ... (vezi toată discuția)