avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit venit - liber profesionisti
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit venit - liber profesionisti

Buna ziua,

Intrebarea mea este legata de impozitul pe venit in cazul muncii online.
Caz concret: munca online pe un website de liber profesionisti.

Pe acest site, o persoana ce are nevoie de un serviciu posteaza un anunt in acest sens (anunturile pot varia de la scriere de articole la servicii arhitecturale, programare; este enorm numarul de anunturi).
La fiecare anunt pot aplica mai multe persoane iar dupa selectia persoanei care posteaza anuntul, jobul este desemnat angajatului, website-ul fiind si contractul dintre cei doi.
Dupa terminarea jobului (in timpul agreat de cei doi) urmeaza plata. Aceasta se face prin transferul sumei de bani din contul angajatorului (contul de pe website, nu bancar) in cel al angajatului.
Persoana care presteaza serviciul, isi poate extrage banii de pe website in doua moduri: transferul direct in contul bancar sau transferul in contul de paypal.

Intrebarea 1: Din moment ce este vorba despre un serviciu platit, intermediat de un website, persoana care primeste bani, plateste impozit pe venit?
Intrebarea 2: Este nevoie de PFA?
Intrebarea 3: Avad in vedere ca pentru munca pe acest site, este nevoie doar de laptop si conexiune la internet, este legislatie pentru persoanele care muncesc online din alte tari (altele decat cea de domiciliu) in timp ce calatoresc?

Multumesc anticipat,
Zile bune

Alte discuții în legătură

Cum functioneaza pay pal alby_alina alby_alina Buna. am aplicat la un job part time si online .am sa va spun in mare despre ce este vorba si as dori cateva sfaturi si lamuriri din partea dumneavostra ... (vezi toată discuția)
Paypal, pfa si facturi. Cristi234 Cristi234 Am 3 nelamuriri legate de PFA, paypal si facturi 1. Daca am un tarif de 4 lei pentru acces la continut premium la un website, cu plata prin paypal si am ... (vezi toată discuția)
Paypal business indrumare retragere InviPro InviPro PayPal Buna ziua, povestea sta in felul urmator: Cu aproximativ un an in urma mi am deschis o afacere in online dar cu PayPal Business pe firma tatalui meu ... (vezi toată discuția)