avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... CASATORIE
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

CASATORIE

Sunt cetatean strain si ma insor in cateva luni. Intrebarea mea este: care sunt actele necesare pentru incheierea casatoriei? nu avem ambasada aici in romania.

cum pot proceda?

"Documentul eliberat ori autentificat de misiunile diplomatice sau oficiile consulare acreditate în România, pentru viitorul soţ, cetăţean străin, din care să rezulte că îndeplineşte condiţiile de fond cerute de legea sa naţională şi nu există impedimente pentru încheierea căsătoriei în România, în conformitate cu prevederile art. 31 din Legea nr. 119/1996, republicată, cu modificările ulterioare".
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:34, 25 Iunie 2017
Trebuie sa o trebui la oficiul de stare civila.
Aveti nevoie de un document care sa emane de la o ambasada/consulat al tarii dv. care raspunde si de cetatenii tarii dv. in Romania din care sa rezulte ca indepliniti conditiile de fond din tara dv. pentru incheierea casatoriei.
Daca nu aveti consultat in Romania, la o tara din regiune atunci. Sunati in tara dv. si verificati de unde puteti face rost de document.
Cum puteti explica asta "O alta EXCEPŢIE o reprezintă cetatenii străini, ai caror state nu au misiuni sau oficii consulare pe teritoriul Romaniei. În acest caz, aceştia vor depune o declaraţie pe proprie răspundere dată în faţa notarului public roman, privind îndeplinirea condiţiilor de fond, în vederea încheierii căsătoriei, împreună cu celelalte documente menţionate mai sus"
Nu am intalnit caz sa nu aiba act din statul de provenienta. Se pare ca v-ati raspuns singur, nu inteleg ce nelamurire mai aveti.
Mergeti la un notar, asadar.
Trebuia sa mentionati din ce stat sunteti. Doar unii pot da declaratia la notar, nu toti.

Alte discuții în legătură

Casatorie Daize86 Daize86 Sunt cetatean strain si ma insor in cateva luni. Intrebarea mea este: care sunt actele necesare pentru incheierea casatoriei? nu avem ambasada aici in ... (vezi toată discuția)
Acte căsătorie la ambasadă Mario22222 Mario22222 Ce acte sint necesare pentru casatorie la ambasada atat pentru mine cat si pentru sotia mea care este de cetatenie eritreana si avem o fetita impreuna, care ... (vezi toată discuția)
Casatorie mixta elfulina elfulina Buna ziua, as dori sa stiu daca cineva cunoaste legislatia in domeniul dreptului familiei din India? Daca da, care este varianta recomandata - casatorie ... (vezi toată discuția)