avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi

Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia CataramăVezi agenda și participă →

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnat definitiv+mandat arestare preventiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnat definitiv+mandat arestare preventiva

Buna ziua , pentru un Condamnat definitiv care este in arest si isi executa pedeapsa , intre timp a primit si un mandat de arestare preventiva in alt dosar .

Este adevarat ca la 1 zi de inchisoare se calculeaza 2 zile ? Va multumesc . O zi buna !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:19, 22 Iunie 2017
Nu este adevarat. Poate va referiti la faptul ca din pedeapsa care i se va da pentru a doua fapta (ma rog, va fi in stare de recidiva) i se va scade perioada din arestarea preventiva.
Va multumesc pentru raspuns. Avocata ne-a spus sa nu facem CONTESTATIE la mandatul de arestare preventiva pentru ca la 1 zi de inchisoare se calculeaza 2 zile... Nici eu nu am auzit asa ceva pana acum de aceea si intreb.
~ Conținut șters la cerere ~
Eu ma refer strict la cauza urmatoare :

1. SUNT IN PENITENCIAR SI EXECUT O PEDEAPSA DE 5 ani.
2. Intre timp a mai aparut un proces pe fond unde am primit mandat de arestare preventiva pentru (60 zile ) cu posibilitatea de a face contestatie.

LA CARE 2 avocati m-au sfatuit sa nu fac contestatie , pentru ca este in favoarea mea deoarece la 1 zi de inchisoare executata se considera 2-zile ( de aceea inca mai astept pareri de la alti avocati )

CristinaPaisa a scris:
...pedeapsa care i se va da pentru a doua fapta (ma rog, va fi in stare de recidiva)

Este posibil dar NU obligatoriu ca faptele sa fie in stare de recidiva.

@tudor2017, este necesar sa lamuriti urmatoarele chestiuni:
Care este infractiunea pentru care sunteti urmarit in cel de-al doilea dosar?
Cand a fost comisa fapta in raport cu infractiunea pentru care ispasiti acum pedeapsa?
Cand vi s-a comunicat incheierea si cine a dispus masura arestarii preventive?
Care sunt motivele si temeiul de drept (articolul de lege) in baza caruia a fost dispusa masura?
Ati vazut dvs mandatul de arestare si pentru cate zile s-a dispus masura arestarii preventive?

Alte discuții în legătură

Prelungire arest cu 60 de zile Andreea239 Andreea239 Buna ziua.Prietenul meu dupa ce i-au expirat cele 29 de zile de arest preventiv,i-a venit un nou mandat de 60 de zile si a fost transferat la Rahova.Ce ... (vezi toată discuția)
Arestarea preventiva Bucur Diana Bucur Diana Acum 10 luni prietenul meu a lovit pe cineva cu masina in timp ce cobora o panta si a ramas fara frane. Din cate am inteles ulterior era o masina folosita doar ... (vezi toată discuția)
Deducere pedeapsa? roberto3 roberto3 Buna seara! Expun urmatoarele: o persoana este condamnata la o pedeapsa. Executand 4 ani din respectiva pedeapsa este liberat conditionat . La 16 zile de la ... (vezi toată discuția)