avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... decizii ccr abuz in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

decizii ccr abuz in serviciu

cei care au fost condamnati pe abuz in serviciu art,248 cp 1969 pot cere revizuirea dosarului. " Au cauzat o tulburare insemnata si un prejudiciu in solitar cu de 231,75 lei" fara a incalca o lege
Cel mai recent răspuns: androneemil , utilizator 12:51, 23 Iunie 2017
Doar dupa ce se va modifica legea.
Si o va face rapid parlamentul ca are mare interes.

Nu exista o prevedere legală care să facă ca un text neconstitutional să își producă efectele retroactiv în materie penală desi prevederea legală a fost neconstitutionala de la existența ei.
Pe de altă parte, mai exista si problema ca doar de la motivarea neconstitutionalitatii aceasta a devenit neconstituțională în raport de factorul timp, în sensul că nu a observat nimeni ca ar fi neconstitutionala până la un anumit moment.
cum se poate cere in instanta rejudecarea dosarului pe baza modificarii unei legi, deoarece acea lege nu va produce efecte in trecut. modificarea hotararii judecatoresti prin care au fost condamnati nu poate fi modificata decat prin rejudecare . va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu androneemil androneemil Va rog, art.246, 247, 248 - toate privind abuzul in serviciu - se supun Deciziei CCR nr. 405 din 15.06.2016, publicată în Monitor la 8 iulie 2016. ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu androneemil androneemil exista alta cale in afara revizuirii pentru a indrepta o hotarare definitiva pentru abuz in serviciu dupa aparitia deciziei ccr prin care stabileste ca..prin ... (vezi toată discuția)
Achitare conform noul cod penal? animacikaa animacikaa Cand dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare si pana la executarea completa a pedepsei inchisorii a intervenit o lege care prevede o pedeapsa mai ... (vezi toată discuția)