avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... decontare cheltuieli personal serviciul voluntar ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

decontare cheltuieli personal serviciul voluntar pentru situatii de urgenta

decontare cheltuieli personal din serviciul voluntar pentru situatii de urgenta
buna ziua.
exista vreo cale legala prin care o autoritate publica locala( in speta este vorba despre o primarie) poate deconta cheltuieli cu formarea profesionala pentru un grup de 20 de pompieri voluntari din cadrul unui serviciu voluntar pentru situatii de urgenta apartinand primariei?
-am gasit hg 1579/2005, hg 371/2016, problema este ca ei avand contrct de voluntariat(care nu este inregistrat la revisal) intrebarea mea : poate primaria deconta cheltuieli pentru personalul voluntardin cadrul unui serviciu voluntar situatii de urgenta?
-ce fel de contract ar trebui sa incheie primaria ,ca ulterior daca vom fi verificati de curtea de conturi sa fim acoperiti?
multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:11, 23 Iunie 2017
Pregatirea profesionala a pompierilor, chiar voluntari fiind acestia este obligatorie si in folosul comunitatii pe care o deserveste. In mod normal o hotarare a consilierilor alesi politic ai primarie ar trebui sa fie suficienta.
Contabilul primariei ar trebui sa cunoasca capitolul de cheltuieli din bugetul local unde se pot incadra aceste cheltuieli cu pregatirea profesionala a pompierilor voluntari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referat de specialitate - este bine intocmit? snadica snadica REFERAT DE SPECIALITATE Privind acordarea de compensatii in bani pentru timpul efectiv de lucru prestat la interventii si la celelalte activitati prevazute ... (vezi toată discuția)
Svsu În alertà -condiþii de profesioniºti la încadrare,ultimii la renumerare pompierii iernut pompierii iernut În toată lumea civilizată au fost create servicii pentru situaţii de urgenţă care să execute intervenţii rapide şi eficiente pentru salvarea ... (vezi toată discuția)
Statut si salarizare sef svsu zama cristian zama cristian De ce nu toti cei incadrati in aceasta meserie nu au acelasi statut.Sunt colegi care sunt incadrati ca si functionari publici,sunt si altii care sunt personal ... (vezi toată discuția)