avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Statut si salarizare Sef SVSU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Statut si salarizare Sef SVSU

De ce nu toti cei incadrati in aceasta meserie nu au acelasi statut.Sunt colegi care sunt incadrati ca si functionari publici,sunt si altii care sunt personal contractual.Nu sunt toti la fel.
De ce nu se respecta titulatura de "Sef Serviciu" si la calcularea salariilor de baza.
Cum pot schimba incadrarea de la studii medii la studii superioare.
La ce sporuri avem dreptul,tinand cont de specificul meseriei.
Va multumesc.
cu aceeasi intrebari ma confrunt si eu #-o
Totul depinde de cum este prevazut postul in statul de functiuni. Ca functionar public sau personal contactual. Trebuie schimbata incadrarea. Ca functionar public sunteti mai protejat de lege, in sensul ca nu oricand va pot da afara. In functie de cele doua incadrari se calculeaza si salariul. Sporul de vechime se ia in considerare si in functie de vechimea in specialitate sau intr-o functie complementara celei detinute in prezent.
Unde poate fi consultat acest stat de functiuni.Cum poate fi schimbata incadrarea.
Acel spor de dispozitiv nu ar trebui sa ne fie acordat si noua avandu-se in vedere faptul ca la orice ora din zi sau noapte suntem obligati a ne prezenta acolo unde situatia de urgenta produsa o impune.
Unde ne incadram noi, Sfii SVSU,conform noii grile de salarizare.
Cerintele ,obligatiile si raspunderile postului cresc de la zi la zi, ajungandu-se sa ai aproximativ aceleasi raspunderi ca si un comandant de detasament de pompieri, iar salariul este mai putin de jumatate din leafa unui pompier angajat.
In momentul de fata ,cu studii superioare, am un salariu net de 780 lei , pentru care trebuie sa stau drepti atat in fata sefilor de la nivel local ,cat si sa raspund si tuturor felurilor de inspectii, controale si celorlalte atributii trasate de primar .
Am ajuns in momentul de fata sa fim acei fac-totum intr-o primarie pe un salariu de nimic,in comparatie cu lefurile altor colegi,functionari publici, a caror activitate nu presupune nici jumatate din activitatile noastre.
Statul de functiuni se gaseste la cecretarul primariei, daca este o primarie de comuna, sau la serv. resurse umane in primariile mari, de orase. Pentru a se schimba incadrarea, trebuie modificat statul de functiuni, dar cum posturile sunt blocate si se urmareste reducerea ch.cu salariile nu cred ca aveti vreo sansa acum, sincer. Daca doriti totusi sa stiti va pot explica care este in mare procedura, dat fiind ca m-am retras din mediul bugetar nu mai stiu exact la acest moment care este procedura, dar nu cred ca a suferit mari modificari......

Alte discuții în legătură

Svsu În alertà -condiþii de profesioniºti la încadrare,ultimii la renumerare pompierii iernut pompierii iernut În toată lumea civilizată au fost create servicii pentru situaţii de urgenţă care să execute intervenţii rapide şi eficiente pentru salvarea ... (vezi toată discuția)
Svsu-ultima sansa pompierii iernut pompierii iernut STIMAŢI COLEGI DIN CADRUL SERVICIILOR VOLUNTARE PENTRU SITUAŢII DE URGENŢÃ DIN ŢARÃ, REVIN CU ÎNCÃ O SERIE DE PROPUNERI PRIVITOARE LA ELIMINAREA ... (vezi toată discuția)
Serviciile voluntare de situatii de urgenta flexi flexi Unele primarii au in subordine SVSU care asigura pe raza lor de competenta interventiile la incendii. In aceste servici avem angajati pompierii, soferi pentru ... (vezi toată discuția)