avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... modificare raport expertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

modificare raport expertiza

Buna ziua,

Tatal meu nu este multumit de raportul de expertiza, cum a fost impartit terenul. Acesta nu este defintiv. Va fi o intilnire pentru obiectiunile fiecaruia. Pentru a face modificari tatal meu trebuie sa plateasca?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:29, 25 Iunie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Tatăl dumneavoastră are dreptul să formuleze obiecțiuni la raportul de expertiză, fără a mai trebui să plătească în plus, răspunsul la obiecțiuni al expertului face parte din cuprinsul expertizei. Cu toate acestea, obiecțiune nu înseamnă "nu-mi convine expertiza, vreau altă soluție la problema mea", prin obiecțiune trebuie indicată eventuala greșeală, interpretare eronată ori raționament greșit al expertului, pentru ca el să-și poată exprima un alt punct de vedere.

Cu respect,
Avocat Ionela Bâc
La desemnarea expertului de catre instanta de judecata, s-a stabilit un onorariu provizoriu, in functie de obiectivele formulate la care trebuie sa raspunda expertul in cadrul raportului de expertiza.
Partile in proces pot depune observatii scrise la raportul de expertiza, anexand dupa caz documente certe care sa le sustina punctul de vedere.
Daca observatiile formulate sunt acceptate de instanta de judecata, expertul va formula raspuns scris la aceste observatii.
Instanta de judecata, avand la dispozitie intreg dosarul cauzei va decide. O data cu acceptarea raportului de expertiza, instanta va analiza si decontul de cheltuieli anexat de catre expert la raportul de expertiza si va decide in privinta onorariului definitiv al expertului.
Dupa caz, instanta poate accepta nu numai decontul de cheltuieli (se depune la decont facturi, chitante, bonuri fiscale, etc.) ci si suplimentarea onorariului provizoriu. Suplimentul de onorariu trebuie depus in termen de 5 zile de la incheierea de sedinta de catre partea in proces careia i s-a incredintat expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiectiuni la raportul de expertiza. cine le plateste? mari mari Buna ziua, Intr-o cauza civila s-a incuviintat efectuarea unei expertize tehnice, la cererea reclamantului. Dupa depunerea raportului de expertiza paratul a ... (vezi toată discuția)
Apel si refacerea expertizelor ContSters355039 ContSters355039 Doua intrebari : 1. la refacerea expertizelor in urma unui apec , acestea trb platite ? 2.se platesc numai de catre cel care introduce apelul ? (vezi toată discuția)
Partaj, reducere valoare expertiza ctanta ctanta buna ziua mi sa facut expertiza la imobil,dar garajul,si gardul au sumele pe care nu fac cat scrie expertul,ce pot sa fac,fara sa mai platesc alta ... (vezi toată discuția)