avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... partaj la mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

partaj la mediator

Buna ziua,
In cazul partajului la mediator ce documente trebuie sa prezinti pentru a se stabili taxa de timbru? Cum trebuie procedat pentru a merge la un mediator si ce documete trebuie prezentate?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 11:10, 26 Iunie 2017
Taxa de timbru este stabilita de instanta pe baza certificatului fiscal sau a grilei notarilor pt imobile si pe baza estimarii partilor pt mobile.
Tot instanta va acorda si scutirea de taxa pt mobile (100%) si reducerea de 50% pt imobile in cazul in care va prezentati cu acordul de mediere.
Actele cu care trebuie sa va prezentati sunt aceleasi la instanta si la mediator: acte de proprietate pt bunurile supuse partajului si extras de carte funciara pt imobile (in termen).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. divort si partaj tati_sorin2000 tati_sorin2000 As dori sa stiu ce documente imi trebuie pentru partaj,cine se ocupa cu partajul si daca se poate as vrea sa stiu cam cat costa.Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Partaj amiabil la divort Marius_mto Marius_mto Partajul se poate face si dupa divort la notar sau trebuiesc facute deodata? Daca s-a stabilit lista tuturor bunurilor si s-a cazut de acord asupra felului in ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune :la notar sau in instanta? jon53 jon53 Suntem 5 mostenitori pe un titlu de proprietate cu mai multe terenuri.O parte din terenuri au fost vandute anterior fara iesire din indiviziune(impreuna), ... (vezi toată discuția)