avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... deschidere proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

deschidere proces

Buna ziua,

un prestator are o factura si deviz aferent primite de client, prin semnatura si stampila, insa acesta din urma refuza sa o plateasca.
Procedura normala pentru recuperarea debitului este ordonanta de plata, nu?

Daca se castiga, este posibil ca acest client sa deschida el un proces prin care sa conteste ordonanta de plata? Sau, mai corect spus, odata castigata suma mai exista vreo posibilitate sa atace clientul prin alt proces, in vederea contestarii?
Ce ar putea sta la baza unei astfel de contestatii?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 12:41, 27 Iunie 2017
Pentru a putea promova ordonanta de plata, este necesar ca, in prealabil, prestatorul sa transmita clientului o somatie, in conformitate cu dispozitiile art.1014 Cod pr.civila.In situatia in care prestatorul castiga, clientul poate inainta cerere in anulare, fie macar pentru a mai amana plata...
Am inteles.
Multumesc pentru sprijin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura ordonantei de plata - indeplinirea procedurii de comunicare iulia_crms iulia_crms Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am transmis debitorului o somatie de plata prin scrisoare recomandata cu continut declarat, scrisoare pe care ... (vezi toată discuția)
Og5/2001 sau o.u.g.119/2007 mdcc mdcc Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o dilema.Am executat niste lucrari pentru o Primarie dar nu am contract si nici facturi semnate de ei,in schimb am ... (vezi toată discuția)
Somatie plata mariea mariea Am primit o somatie de plata data prin judecatorie de la lichidatorul financiar al firmei X. Problema este ca facturile pe care acesta le-a prezentat nu au ... (vezi toată discuția)