avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Documentarea infractiunilor de Coruptie/incalcarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Documentarea infractiunilor de Coruptie/incalcarea dreptului la viata privata si de familie din CEDO

Se încălca articolului 8 din Convenţia europeană, respectiv dreptul la respectarea vieţii private şi de familie datorate interceptării convorbirilor telefonice, la infractiunile de coruptie? Dar atunci cand se testeaza fidelitatea si integritatii profesionala. a functionarilor cu statut special?
Stim ca testele de integritate pot fi efectuate numai pentru a se verifica probitatea morala si profesionala, dar ele exclud sfera penalului in prezent, motiv pentru care nu poate fi angrenata raspunderea penala, ci eventual raspunderea disciplinara.a faptuitorilor.
Nu ar fi bine efectuarea unor propuneri de lege ferenda, cu privire la:
- conditiile inregistrarilor convorbirilor personale, de serviciu, familiale, sau ambientale;
- autorizarea folosirii unor mijloace tehnice in intimitatea functionarului;
- acceptarea libera, expresa, clara, neechivoca a limitarilor libertatilor fundamentale ale omului;
- modul de efectuare/realizare a unui flagrant;
Cel mai recent răspuns: ContSters74561 , utilizator 08:56, 27 Septembrie 2009
Aveti grija ce vorbiti la telefon , ce amanunte dati ,pentru ca traim intr-o tara unde se asculta tot . Mie mi s-a intamplat intr-o vreme sa -mi mai aud vocea pe fundal . Desigur este o incalcare flagranta a tuturor raporturilor de natura sociala si morala.
Nu este cazul meu, dar eu impreuna cu echipa mea si o serie de parlamentari dorim efectuarea unor propuneri de lege ferenda, cu privire la:
- conditiile inregistrarilor convorbirilor personale, de serviciu, familiale, sau ambientale;
- autorizarea folosirii unor mijloace tehnice in intimitatea functionarului;
- acceptarea libera, expresa, clara, neechivoca a limitarilor libertatilor fundamentale ale omului;
- modul de efectuare/realizare a unui flagrant;
Deja sunt unele "condamnari" la CEDO privind încălcarea articolului 8 din Convenţia europeană, respectiv dreptul la respectarea vieţii private şi de familie datorate interceptării convorbirilor telefonice, la infractiunile de coruptie si pe aceasta cale se doreste sa nu mai se plateasca de statul roman sume de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea dreptului la viata privata si de familie din cedo ContSters74561 ContSters74561 Va supun atentiei urmatoarele: - Se încălca articolului 8 din Convenţia europeană, respectiv dreptul la respectarea vieţii private şi de familie ... (vezi toată discuția)
Furt informatii - inregistrat audio adriantemax adriantemax In ce masura sunt valabile interceptarile audio realizate la un birou. Spre ex sa lase cineva un mp3 player pe "record" care poate ramane si 20 de ore si sa ... (vezi toată discuția)
Ascultare telefonica discutie privata stefanel123 stefanel123 Buna ziua, In cursul zilei de ieri am primit un telefon la locul de munca de la un membru al famililiei,in contextul in care specificul locului de munca nu ... (vezi toată discuția)