avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament - mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament - mostenire

Buna ziua,
Sora mea , decedata septembrie 2016, fara copiii a lasat sotului testament pe care eu nu l-am vazut deoarece nu mi-l arata. Avand in vedere ca ma indoiesc de veridicitatea lui, va rog frumos sa-mi comunicati ce cai legale exista pentru a-l vedea.

Cu multumiri
Florin Nicolaescu
Cel mai recent răspuns: florinnicolaescu , utilizator 17:19, 27 Iunie 2017
Adresati-va unui notar în vederea dezbaterii succesiunii. Dacă exista acel testament cumnatul TB sa-l prezinte la notar.
Multumesc frumos. La notar cumnatul l-a prezentat (fara ca eu sa stiu) ba mai mult are si succesiunea facuta fara sa-mi spuna, sustinand ca el nu face succesiunea decat la un an de la deces. Afland ce s-a intamplat de la un alt notar - cand am vrut sa depun cererea de acceptare a succesiunii - m-am prezentat la notarul unde s-a dezbatut succesiunea si am solicitat sa-mi arate testamentul. Nu a vrut spunandu-mi ca nu am dreptul sa-l vad. Legal exista obligatia notarului sa mi-l arate ? Se poate face succesiunea numai in baza testamentului, fara ca ceilalti mostenitori sa stie, sa fie de fata? Ce se mai poate face in aceasta situatie , deoarece eu am suspiciuni privind acest testament.
Cu multumiri,
Florin Nicolaescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament florinnicolaescu florinnicolaescu Cumnatul a facut succesiunea fara sa imi spuna , in baza testamentului lasat de sora mea(testament facut in 2007-sora decedata in septembrie 2016 - fara ... (vezi toată discuția)
Data inscrierii unui testament in rnnel AureliaStamate AureliaStamate La consultarea RNNEL vad data inregistrarii unui testament sau mi se comunica de catre notarul pe care-l incredintez sa faca consultarea doar existenta sau ... (vezi toată discuția)
Verificarea autenticitatii contractului de vanzare -cumparare Niko9 Niko9 Buna ziua, Cum as putea verifica autencitatea unui contract vanzare -cumparare a unui teren care a fost dat zestre? A fost impartit in doua jumatati egale ... (vezi toată discuția)