avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
LIVE, ACUM (498 PARTICIPANȚI) Reforma fiscală 2025-2026: Implicații și strategii de optimizare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua
in cazul in care un cuplu, sot-sotie locuiesc in SUA, au o fiica, doresc sa divorteze, si doresc ca bunurile care le au in Romania (apartament+teren) sa cedeze fiicei, care ar fi varianta mai corecta : testament sau mostenire? si trebuie sa vina obligatoriu in Romania pt a semna documentele de mostenire/testament? sau se pot face in SUA?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Daliborka , utilizator 11:36, 4 Iulie 2017
Nici una nici alta.
De mostenire nu poate fi vorba atat timp cat parintii traiesc, iar testamentul nu se justifica daca au doar o singura fiica, care la decesul lor oricum va fi unica mostenitoare.
Pot sa incheie un contract de donatie si sa doneze fiicei toate bunurile din Romania.
Obligatoriu trebuie sa fie prezenti in Romania sau sa trimita o procura, dar numai de la Ambasada sau Consulat.
Buna ziua
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o garsoniera poprietate comuna cu sotia defuncta ... myinfo myinfo Buna ziua, am o garsoniera poprietate comuna cu sotia defuncta cu care am avut o fiica. Cum locuiesc in strainatate, toate demersurile le-am facut la ... (vezi toată discuția)
Succesiune sua geanus geanus buna ziua. Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: socrul meu a decedat in august 2015 in SUA. sotul a decedat in noiembrie 2015 , in ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacată donația unor bunuri proprii făcută copilului dintr-o căsătorie anterioară? Boiceanuca Boiceanuca Am imobile bunuri propii. Am un soţ şi un copil cu soţul meu. Doresc să donez bunurile proprii fiicei mele. Soţul meu sau fiul lui dintr-o căsătorie ... (vezi toată discuția)