Acum ceva vreme mi s-a suspendat permisul pentru depasirea limitei legale de viteza intr-o situatie in cazul in care in mod normal nu as fi depasit viteza cu atit. Va voi descrie situatia si as vrea sa stiu ce sanse am in instanta (am depus deja o contestatie).
Intr-o frumoasa dimineata de duminica, pe la orele 6 si ceva, ma deplasam pe un drum pe care am ajuns din urma un autoturism care mergea mai incet, si cu proiectoarele de ceata aprinse. Am mers in spatele lui (regulamentar, pastrind o distanta rezonabila avind in vedere proiectoarele aprinse pe o vreme frumoasa si insorita) si am profitat de prima ocazie sa-l depasesc (e un drum virajat cu sensurile de mers separate de linie continua pe portiuni destul de mari).
Autoturismul in cauza a accelerat in timp ce-l depaseam, astfel ca in depasire am ajuns la aproximativ 90Kmph (limita fiind de 50, eram la iesirea dintr-o localitate dar inca in localitate).
Dupa depasire am redus viteza dar am observat ca autoturismul in cauza a marit viteza si acum se tinea de mine, la vreo 3 lungimi de masina in spate, astfel ca la iesirea din localitate ambii aveam cam 80Kmph.
Dupa iesirea din localitate limita de viteza e de 60, dar pentru ca deja imi flambau ochii de la proiectoarele de ceata pe care le mai vedeam ocazional in oglinzile laterale (oglinda retrovizoare centrala era deja comutata pe antiorbire) am marit viteza la 90Kmph. Acelasi lucru l-a facut si autoturismul in cauza.
Configuratia drumului e ok dar limitele de viteza sint mai jos pentru ca de-a lungul vremii s-au intimplat accidente din cauza lipsei de vizibilitate in viraje unde multi se apucau sa depaseasca.
Neavind pe nimeni si nimic pe fata, doar in spate pe acest autoturism care ma orbea am accelerat mai tare. Dupa cum aveam sa aflu mai tirziu am accelerat pina la 121Kmph pe o portiune dreapta.
Dupa aproximativ un minut cind m-a ajuns din nou (am incetinit dupa ce am pus ceva distanta intre mine si el) autoturismul respectiv a aprins stroboscoapele, fiind dotat si cu radar.
Nu e prima data cind depasesc regulamentar un autoturism si soferul decide sa stea lipit de mine circulind cu o viteza semnificativ mai mare decit cea cu care mergea anterior depasirii. De multe ori aceste lucruri au degenerat in situatii de genul, respectivul depaseste la rindul lui si imi pune frina in fata si/sau merge din nou cu viteza redusa semnificaitv sub limita cu care mergea anterior, etc.
Concomitent cu deranjul provocat pe mai multi kilometri de proiectoarele de ceata, dupa ce am depasit autoturismul am vrut sa evit si o situatie de genul celei descrise mai sus care poate avea urmari neplacute si periculoase.
Asadar aceasta incalcare a legii a fost fortata de imprejurarile create de autoturismul dotat si cu radar: accelerare in timp ce era depasit, proiectoare de ceata aprinse pe vreme insorita, rulare relativ aproape de masina din fata la viteze ce impuneau o distanta mai mare, etc.
Drept urmare ma intereseaza sa stiu, din experienta dvs., cam ce sanse am in instanta daca-mi iau un avocat care sa-mi sustina cazul.
Ok, sint in stadiul in care mi s-au cerut dovezi cu privire la ce am scris eu in contestatie. Urmeaza sa le trimit inregistrarile camerei on-board care are si GPS si viteza actualizata cam la o secunda. Se vede acolo clar cum respectivii accelereaza in timpul depasirii in tentativa de a-mi forta greseala.
Cum se trimit de obicei aceste dovezi? Sa cumpar 3 stick-uri ieftine (una pentru instanta, si cite una pentru fiecare parte), sa le pun pe 3 CD-uri sau DVD-uri, altfel? Si cum fac, le duc la judecatorie?
Radar
zolano
Buna.
Imprejurari si fapte: DE60, sosea portiune dreapta, in afara localitatii. Am circulat cu cca 100km la ora, dupa mine un echipaj in MCV dotat cu radar. ... (vezi toată discuția)