avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi sot/sotie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi sot/sotie

Buna ziua. Mama urmeaza sa se casatoreasca in curand. Din prima casatorie ne are pe mine si pe sora mea. Mama poseda 2 imobile (o casa sj un apartament). Intrebarea mea este cum putem reduce la zero pe cat posibil dreptul la mostenire al viitorului sot? In caz de divort sau Doamne fereste deces. Mama doreste ca fiecare sa pastreze ceea ce a dobandit inainte de casatorie sau in caz de mai rau sa ne ramana mie si surorii mele.
Cel mai recent răspuns: Florian59 , utilizator 08:20, 4 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De curiozitate: mama ce doreste? Ca vad ca vreti sa dispuneti de bunurile ei ca si cum ar fi incapabila. Ma gandesc ca daca se casatoreste, poate o face din dragoste si nu se gandeste cum sa-l lase pe drumuri pe sot ... zic ...
Zoya a scris:

De curiozitate: mama ce doreste? Ca vad ca vreti sa dispuneti de bunurile ei ca si cum ar fi incapabila. Ma gandesc ca daca se casatoreste, poate o face din dragoste si nu se gandeste cum sa-l lase pe drumuri pe sot ... zic ...

bine punctat ,...exact in situatia asta sunt si eu ,...doar ca la mine eu as putea ramane pe drumuri daca DOAMNE fereste ar muri sotia inaintea mea ,...
detailez , apartamentul in care locuim este doar al ei (am facut acea conventie notariala inaintea casatoriei , ca asa mi se pare normal) iar sotia are un baiat , care mi-a spus-o de multe ori in fata ca daca se intampla ceva cu mama lui ,.......sa-mi iau "bagajele" si sa plec ca are de gand sa vanda sau inchirieze app !
se poate face ceva ,...mai ales c-am investit si eu banuti in acest apartament sau FEREASCA CEL DE SUS ma trezesc la batranete pe drumuri ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia a primit, de la parintii ei, inainte de casatorie (in anul ... nelusandy nelusandy Sotia a primit, de la parintii ei, inainte de casatorie (in anul 2017), printr-un contract de dotatie cu rezerva dreptului de abitatie viagera, un imobil si ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala-intrebare pclaudia13 pclaudia13 Mama mea a adunat niste bani pentru a-mi construi o locuinta. Detin un teren pe care il am tot de la mama, dar inca nu am reusit sa construiesc locuinta. ... (vezi toată discuția)
Cum sa-i cumpar un apartament fiului meu, astfel incat sa nu ... aurorica aurorica Cum sa-i cumpar un apartament fiului meu, astfel incat sa nu aiba nora, in caz de divort, dreptul la partaj ? (vezi toată discuția)