avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ACTIUNE REGRES ASIGURATOR
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ACTIUNE REGRES ASIGURATOR

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca un sofer cu 1.21 alcool in sange vinovat de un accident cu victima se incadreaza intr-unul din cazurile urmatoare:

Cazurile in care Asiguratorul RCA recupereaza despagubirile platite in numele propriului asigurat sunt strict enuntate in art.58 din Legea nr.136/1995:

"Asiguratorul recupereza sumele platite drept despagubiri de la persoana raspunzatoare de producerea pagubei, in urmatoarele cazuri:
a) accidentul a fost produs cu intenie;
b) accidentul a fost produs in timpul comiterii unor fapte incriminate de dispoziiile legale privind circulatia pe drumurile publice ca infractiuni savarsite cu intentie, chiar daca aceste fapte nu s-au produs pe astfel de drumuri sau in timpul comiterii altor infractiuni savrite cu intentie;
c) accidentul a fost produs in timpul cand autorul infractiunii savrite cu intentie incearca sa se sustraga de la urmrire;
d) persoana raspunzatoare de producerea pagubei a condus autovehiculul fara consimtamantul asiguratului".

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:52, 11 Iulie 2017
Conducerea unui vehicul avand o alcoolemie de peste 0,8 g/l este infractune privind circulatia pe drumurile publice. Actiunea de regres a asiguratorului pentru recuperarea despagubirii platite este legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazuri de regres al asiguratorului rca impotriva asiguratului haky_h haky_h Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti (eventual cu referire la articol din lege) daca exista vreo situatia in care asiguratorul RCA, poate cere in instanta ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima sofer alcoolemie 0.67 in aer expirat milikutza milikutza Buna ziua! Matusa mea a fost accidentata pe trotuar de catre un sofer sub influenta alcoolului 0.67 in aer expirat la locul accidentului. Soferul vinovat nu ... (vezi toată discuția)
Despagubire accident prede prede In cazul unui accident cu victima,daca victima cere despagubiri le plateste asigurarea masinii? Daca da paguba va fi recuperata de la sofer?va incerca ... (vezi toată discuția)