avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat in 2 firme cu acelasi profil
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat in 2 firme cu acelasi profil

Persoana A este asociata cu persoana B in firma F1, doar A lucrand efectiv pentru F1. Persoana A face apoi firma F2 unde este asociat unic. Atit F1 cat si F2 au acelasi obiect de activitate si concureaza pe aceeasi piata. A lucreaza atat pentru F1 cat si pentru F2.
Exista vreo prevedere legala (concurenta neloiaia) care sa il impiedice pe A sa functioneze in F2? Exista vreo prevedere legala care sa ii permita lui B sa il dea in judecata pe A si sa ii ceara cota parte din veniturile lui F2?
Intre A si B nu exista nici o intelegere scrisa (prin statutul lui F1 sau altcumva) care sa il impiedice pe A sa functioneze si cu F2.
Cel mai recent răspuns: cristianb11 , utilizator 10:49, 25 Mai 2023
Buna ziua, Daca cineva doreste sa infiinteze 2 afaceri in acelasi domeniu in calitate de asociat unic pentru una si asociat in alta, legea permite acest lucru. De exemplu: deschid un fast-food de unul singur si un fast-food in alta zona in asociere cu cineva. Daca exista contract de munca pe firma in asociere, acest fapt nu impiedica calitatea de administrator si asociat unic pe firma proprie, in conditiile in care nu inregistrati CIM pe firma proprie (sau daca o faceti va incadrati cumulat cu contractul pe firma in asociere in orele de munca maxime legale/ saptamana).
Cu stima, echipa Reinvent Consulting
Buna ziua,
Am urmatoarea speta:
Sunt asociat cu 33.3% intr o societate comerciala, in acelasi timp si asociat unic in alta societate comerciala.
Ambele societati au acelasi cod CAEN principal.
Precizez ca in societatea unde sunt cu 33,3% in actul constitutiv nu exista un paragraf unde sa imi interzica deschiderea altei societati cu acelasi cod CAEN.
Poate fi luat in calcul un " conflict de interese"?
Multumesc,
Sau concurenta neloiala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de interese? cristianb11 cristianb11 Buna ziua, Am urmatoarea speta: Sunt asociat cu 33.3% intr o societate comerciala, in acelasi timp si asociat unic in alta societate comerciala. Ambele ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala. Mihai 2009 Mihai 2009 Buna ziua ! Ma intereseaza daca fapta de a deconta pe firma o factura a unei societatii comerciale apartinand sotiei unuia dintre asociatii ,care are ... (vezi toată discuția)
Administratorul unui srl si-a deschis propria firma christar68 christar68 Buna ziua! Sunt unul din cei doi asociati a unui srl. Celalt asociat e singurul administrator al firmei. De curand acesta si-a deschis o firma (in care este ... (vezi toată discuția)