avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Partaj facut prin mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Partaj facut prin mediere

Am facut partajul unui apartament prin mediere,in urma caruia eu devin proprietarul apartamentului. As vrea sa stiu care este urmatorul pas de facut in vederea autentificarii acestuia si cam care ar fi costul. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mirela Roxana Tacliciu , Mediator 13:38, 23 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă puteți prezenta cu acordul de mediere la judecătorie, solicitând consființirea acordului de mediere și pronunțarea unuei hotărâri de expedient. În această situație, veți plăti o taxă de timbru fiixă, în valoare de 20 de lei, plus jumătate din taxa de 3 % pe care ați fi plătit-o dacă v-ați fi judecat întrucât, conform legii, în cazul încheierii unui acord de mediere, partile vor plati o taxa de timbru calculata conform art. 11 din O.U.G nr. 80/2013 ) . Dacă v-ați înțeles sub toate aspectele alte costuri cum ar fi onorarii experți, avocați, etc., nu mai sunt.
Domnule Președinte,

Subsemnatii,



Numele si datele de identificare ( parte A)

,

Impreuna cu,



Numele si datele de identificare ( parte B )



Formulam prezenta cerere, in temeiul prevederilor -art 59 alin (2) legea 192/2006 cu modificarile si completarile ulterioare



Prin care va solicitam respectuos sa validati și sa pronuntati o hotarare de expedient care sa consfinteasca intelegerea noastra concretizata in Acordul de Mediere inregistrat cu nr………. la Biroul de Mediator………., ca urmare a exprimarii vointei noastre comune, libere și neviciate.



Anexam urmatoarele inscrisuri, in original / copie certificata:

1. Acordul de mediere nr……… din data de ……..;

2. Procesul verbal de inchidere a medierii nr……… din ……….;





Domnului Presedinte al Judecatoriei……….
[legally_aid] , asta este valabil doar in cazul cand partile semnatare vor sustine aceleasi aranjamente ca la mediere si in fata instantei ! ; de nu, e foarte nasol....
Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2017
Roull, utilizator
Da, este adevarat ca pot surveni probleme juridice daca se razgandeste una din parti dar de fel oamenii se inteleg daca au semnat la mediator.
Cum fac sa demonstrez ca nu s-au schimbat conditiile medierii? Este nevoie si de prezenta fostului sot? Asta ar fi o problema! Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Divort la mediator, familie cu copii si credit ipotecar cristeo cristeo Buna ziua, Sunt interesata cum se rezolva urmatoarea problema, familie cu 2 copii se hotaraste sa divorteze, prefera procedura medierii. Exista un apartament ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori la mediator mtla_22 mtla_22 Pentru un divort cu minori, acordul se depune in instanta pentru consfintire - printr-o cerere de consfintire a acordului de mediere, sau se depune o cerere de ... (vezi toată discuția)
Ce contine dosarul de custodie si cum se alcatuieste cererea ralvintila ralvintila buna ziua, in urma separarii de tatal copilului meu, cu care nu am fost casatorita, am mers la mediator pentru stabilirea situatiei juridice a copilului ... (vezi toată discuția)