avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate

Parintii mei vor sa imi lase prin vanare cumparare cu clauza habitat si ingrijire. Vreau sa investesc pe teren si sa stiu sigur daca fratii mei dupa decesul parintilor vor avea prin atac in instanta vreun drept. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 08:44, 5 Iulie 2017
Buna ziua,
Daca e contract de vanzare cumparare nu prea pot ataca.
Trebuie sa aveti dovezi ca ati achitat pretul.Pe timpul vietii pot ataca contractul chiar parintii dvs pe motiv ca nu-i ingrijiti. Eu patitu, asa am patit. Mi-a fost frica sa nu-l atace fratele meu si cand colo l-au atacat parintii ca nu-i ingrijesc desi ne-am inteles altfel.
Din contra, contractul de v-c încheiat intre părinți și descendenti se poate ataca în instanta! Cu excepția cazului în care se plătește prețul , pt a nu se putea invoca donația deghizata!
va multumesc
multumesc

Alte discuții în legătură

Anulare contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere viagera pusa2mimi pusa2mimi Buna seara.Ma intereseaza daca se poate cere anularea unui contract de vanzare cumparare cu intretinere viagera si drept de uzufruct, facut in favoarea unui ... (vezi toată discuția)
Anulare act vanzare cumparare mediaset mediaset Se poate anula un act de vanzare cumparare daca vanzatorul(tatal) ?poate dovedi ca suma stipulata in act de cumparator(fiul)nu a existat si a fost ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager eerika eerika Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. In urma cu 7 ani parintii mei i-au facut fratelui meu mai mic un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager. ... (vezi toată discuția)