avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cetatean indian
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cetatean indian

Buna ziua,incerc sa ma casatoresc cu un cetatean indian de un an de zile si nu reusesc. Am fost in India sa ne casatorim si nu am reusit,ne-au cerut foarte multi bani (coruptia in India e sub orice critica)... acum suntem in Romania,incercam sa ne casatorim dar ambasada Indiei refuza sa ne elibereze adeverinta de cutuma( cum ca indeplineste conditiile de fond cerute de legea sa nationala), va rog sa imi spuneti ce putem face in acest caz...sper sa nu fim nevoiti sa ajungem pina la Haga pentru incalcarea drepturilor omului...pentru ca e inuman...orice om are dreptul sa se casatoreasca unde vrea,mi se pare absurd ca un guvern sa impiedice asta.va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: meryem28 , utilizator 15:08, 14 Noiembrie 2017
În vederea încheierii căsătoriilor între cetățenii indieni și cetățenii altor state, oficiile consulare și misiunile diplomatice nu sunt autorizate în vederea eliberării certificatelor de celibat.
Competențe în vederea stabilirii drepturilor legale ale cetățenilor indieni în acest sens, dețin numai instanțele de judecată din India.
Dobvada eliberata de Ambasada Indiei la Bucureşti pentru cetăţenii indieni, prin care se atestă dreptul de a se căsătorii cu străini NU este considerată şi NU poate fi asimilată ca certificat de celibat. Ambasada Indiei din România eliberează doar un certificat ce indică poziţia legală privind această căsătorie, fără a ţine cont de situaţia matrimonială concretă a persoanei solicitante.
Dovada ca un cetatean indian se poate casatori in Romania este hotararea judecatoreasca apostilata.
În acest sens cetățeanul indian care dorește eliberarea unui astfel de document trebuie să obțină hotărârea apostilata emisă de către instanțele de judecată din India.
Acest document (– hotărârea judecătorească- )apostilat de către MAE din India va fi prezentat de cetățeanul indian în scopul încheierii căsătoriei în România. La aceasta va adauga si o declaratie pe proprie raspundere data de indian la un notar din Romania.
Actele oficiale din Republica India, care urmează a produce efecte legale în România, trebuie apostilate în Republica India.
Viza de intrare în România de pe pașaportul cetățeanului indian trebuie să fie valabilă atât la depunerea actelor cât și după 10 zile la oficierea căsătoriei.
Cetățenii indieni pot solicita viza numai în baza unei invitații avizate de MAI prezentată în original la momentul depunerii cererii de viză.
Pe langa pasaport cetateanul indian trebuie sa prezinte si cartea de identitate aflată în termenul de valabilitate precum si Certificatul de nastere apostilat de MAE India eliberat de autoritățile indiene tradus si legalizat la un notar din Romania.
Buna, Selena! Ati reusit sa va casatoriti? Sunt in aceeasi situatie cu partenerul meu. Suntem impreuna de 3 ani si vrem sa ne casatorim. Unde crezi ca e mai usor, in India sau in Romania? De ce acte are nevoie fiecare? ati incercat la ambasada Rom in India? Multumesc anticipat pt raspuns
Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2017
meryem28, utilizator
Buna, Selena! Ati reusit sa va casatoriti? Sunt in aceeasi situatie cu partenerul meu. Suntem impreuna de 3 ani si vrem sa ne casatorim. Unde crezi ca e mai usor, in India sau in Romania? De ce acte are nevoie fiecare? ati incercat la ambasada Rom in India? Multumesc anticipat pt raspuns
Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2017
meryem28, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte casatorie cu cetatean indian georgetazih georgetazih Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean indian in Romania. El vine cu viza pe 3 luni de vizita. Are toate actele necesare pt. casatorie in Romania, dar la ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean indian cu acte de rezidenta in italia Octavialuiza Octavialuiza Buna seara.Va rog sa ma ajutati , ce acte sunt necesare pentru casatorie civila dintre o romanca si un cetatean indian cu acte de rezidenta in Italia. ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei sau probleme juridice georgetazih georgetazih As dori sa-mi scrie-ti actele necesare pentru casatoria in Romania dintre un cetatean roman si un cetatean indian si procedurile.Daca poate sa-mi trimita ... (vezi toată discuția)