avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract munca

Daca imi depun demisia, si apoi mi se da conceidu medical, mai trebuie sa asigur dupa medical, preavizul?
Dar in cazul in care am semna incetarea contractului de munca cu acordul partilor, de la o anumita data, si apoi intru in medical pana la data respectiva, mai este obligatoriu sa vin la serviciu diferenta de zile?
Ce posibilitati de incetare contract de munca am, fara sa fiu obligata sa ma mai duc la serviciu o perioada?
Daca nu ma mai duc efectiv de la o anumita data, nu ma dau ei afara oricum? Ce dezavantaje sunt? Se poate sa ma tina mult si bine cu cartea de munca neinchisa si blocata la ei astfel ca eu intre timp nu m-as putea anagaja?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:50, 27 Septembrie 2009
Angajatorul nu are dreptul, in nici un caz, sa va retina cartea de munca.
De ce nu incercati solutia amiabila de a va inceta relatiile de munca cu angajatorul printr-o cerere de incetare a acestora cu acordul partilor?
Atat la demisie, cat si la acordul partilor este posibil sa primiti preaviz. Daca va luati concediul medical in timpul preavizului, acesta suspenda preavizul, astfel ca dupa revenire va trebui sa efectuati preavizul, daca angajatorul nu este de acord sa plecati.
Dar nimeni nu va poate tine cu forta la lucru, mai ales in zilele noastre...
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
Eugenia Angelica Fortuna, Consultant resurse umane
1. In toate situatiile in care exista preaviz, atunci cand se suspenda CIM se suspenda si intrerupe si preavizul si acesta se reia de unde a ramas dupa incetarea suspendarii CI
2. Incetarea CIM cu acordul partilor este cea ma simpla si scurta cale de incetare a unui CIM. Nu exista preaviz si inceteaza la data la care cei doi (salariat si angajator) au picat de acord.
3. Daca lipsiti nemotivat puteti fi concediat disciplinar.
4. Carnetul de munca este proprietatea dvs. si nu poate sa vi-l retina nimeni. Angajatorul este obligat sa il inchida (indiferent de modul de incatare a CIM) si sa vi-l dea.
5. Va puteti angaja in alta parte si fara carnetul de munca. Dat o declaratie ca il aveti la fostul angajator si il veti duce cand il veti recupera.
Dar nimeni nu va poate tine cu forta la lucru, mai ales in zilele noastre...

"Corect" din punctul de vedere al salariatului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
Valeriu Greceanu, Expert judiciar
Deci daca stabilesc cu acordul partilor incetarea contractului de la 1 noiembrie, desi eu am preaviz obligatoriu doar 2 saptamani (petru demisie). Si apoi mi se da medical sa zicem 3 saptamani. Eu la ce data sunt libera?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
, Consultant credite si finantari
Nu am inteles cum nu ma pot ei tine cu forta.
In cazul meu, eu nu vreau sa ma mai duc la birou. Sunt hartuita sa plec si prefer sa nu ma mai supun acestui stres.
Insa ei, pe de alta parte, nu se asteptau ca eu sa nu mai vin chiar de a doua zi dupa ce mi s-a spus, intrand in medical si ei ramanand fara furnicuta muncitoare.
Asa ca acum nu ma lasa sa plec pana cand se simt ei confortabil nevrand sa imi semneze acordul partilor de la o data imediata.
Interesul meu nu este sa mai fac 2 saptamani preaviz obligatoriu si nici sa ma dea afara disciplinar ( care oricum probabil dureaza, nu? si arata si rau in CM)
Cum pot sa plec?

Alte discuții în legătură

Demisie fara preavis din motive personale Andreea Deea Andreea Deea Buna ziua, am lucrat la o firma timp de 2 luni iar acum cand a inceput facultatea am fost nevoita sa imi dau demisia pt ca nu pot sa merg si la facultate si la ... (vezi toată discuția)
Angajare persoana dupa concediu crestere copil veronitza veronitza Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care este procedura de angajare la alta societate a unei persoane care se afla in concediul de crestere a copilului? (vezi toată discuția)
Cum se demisioneaza? tundi tundi am o problema,va rog sa ma ajute cineva. lucrez la o firma de 1 an si acum vreau sa demisionez (vezi toată discuția)