avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor registru electoral in sistemul bugetar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor registru electoral in sistemul bugetar

Conform art. 26, alin. 5 din Legea 208/2015 privind alegerea Senatului şi a
Camerei Deputaţilor cei desemnati de primar sa opereze in registrul electoral primeau 12,5 % insemnand trepte la salariu salariu conform vechii legislatii privind salarizarea.

Incepand de la 1 iulie 2017 se mai acorda acest spor pe noua lege a salarizarii tinand cont de faptul ca acest articol de lege nu a fost abrogat de legea salarizarii ?

Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:29, 20 Februarie 2019
Se acorda, avand in vedere ca nu este abrogat acel text de lege.
Si dacă juristul instituției nu dorește sa-l acorde pe motiv că în noua lege a salarizării nu este prevăzută adăugarea acestor clase de salarizare, ce e de făcut ?

Premergător unui proces în instanță mai există vre-o cale să solicit acordarea acestor clase de salarizare ?

Solicitati un punct de vedere de la Ministerul Muncii , dupa care va puteti adresa din angajatorului si in caz de refuz instantei.
Un punct de vedere a fost transmis de catre minister Autoritatii Electorale Permanente. Punctul de vedere al AEP este postat si in Registrul electoral la sectiunea Info. La noi din pacate nu se acorda pana nu apare o prevedere clara.
Atat timp cat textul de lege nu este abrogat, el este aplicabil in continuare.

Drepturile unui salariat pot fi reglementate prin norme generale, dar si prin norme speciale.

Alte discuții în legătură

Spor aep functionari publici angela29 angela29 se mai acorda sporul AEP la functionarii publici din primarii, dupa noua lege a salarizarii? s-a abrogat sau nu legea care il acorda? multumesc! (vezi toată discuția)
Noile reglementari privind salarizarea functionarilor publici din adm locala adela67 adela67 Buna ziua, sunt operator AEP registrul electoral si as dori sa stiu daca se mai acorda sporul de 12,5% , Legea 208, art.26. este in vigoare sau nu ... (vezi toată discuția)
Operator aep registrul electoral cameliachivereanu cameliachivereanu Buna seara! Am o mare rugaminte: conform cărei Hotărâri a Guvernului sau, cărei Ordonanțe pot primi operatorii AEP 12% din salariu? Aceasta suma va fi ... (vezi toată discuția)